Архива вести
                   

24.9.2010. године

24. септембар 2010.

Привредна делегација из Турске обишла Врање и Пчињски округ

Врање - Привредници из Турске заинтересовани су за инвестирање на југу Србије, речено током посете турске привредне делагације Врању. Делегација Турске, коју је предводио потпредседник Индустријске коморе Истанбула Фикрет Танриверди, разговарала је са привредницима са југа Србије. Градоначелник Врања Мирољуб Стојчић представио је турским бизнисменима привредне потенцијале Врања и позвао их да улажу у Пчињски округ.

„Врање је један од градова у Србији који је добио сертификат о повољном пословном окружењу, отворени смо за страна улагања са било које стране да долазе, уколико она значе отварање нових радних места и бољи живот грађана“, рекао је Стојчић. Он је истакао да град Врање има традицију у текстилној и индустрији обуће.

Потпредседник Индустријске коморе Истанбула Фикрет Танриверди је навео да „посета делегације Индустријске коморе Истанбула, у којој се нашао по један представник из сваке гране индустрије, има за циљ да заједничку сарадњу подигне на виши ниво“. „Дошли смо да се упознамо са вама и да што пре заједнички почнемо да радимо, а видим да у Врању за то постоји плодно тле“, рекао је Танриверди.

Посету делегације Индустријске коморе, у којој се нашао 21 привредник из Истанбула, организовала је регионална Привредна комора Лесковац, а турски привредници су пре Врања посетили и Лесковац где су са локалним привредницима разговарали о међусобној сарадњи.