Архива вести
                   

24. март 2010.год.

24. март 2010.

Заменик амбасадора Немачке Ханс Улрих Судбек изјавио је током посете Бујановцу да је за све потенцијалне инвеститоре најважније питање политичка стабилност.

"У сваком разговору са потенцијалним инвеститорима увек постоји једно одлучујуће питање: да ли у региону влада политичка стабилност, на шта могу мирне савести да одговорим потврдно тек уколико све етничке заједнице у Бујановцу сарађују у државним структурама земље", рекао је Судбек.

Заменик амбасадора Немачке је о политичкој и економској ситуацији у региону разговарао са председником општине Бујановац Шаипом Камберијем, као и са политичким представницима Албанаца у Прешеву.

"Решавање економских проблема је питање број један како би се повећао стандард свих становника који живе на овом подручју. Амбасада Немачке је заинтересована за стабилност и просперитет у овом региону, подржавамо проширење владајуће коалиције са укључењем српских партија", казао је Судбек.

Он је навео да би "формирање мултиетничке власти у Бујановцу створило политичку стабилност повољну за економски развој".

"Добро је да ће Албанци ускоро формирати свој Национални савет и надамо се да ће се у тај процес укључити све албанске политичке партије, како би заједничким снагама искористиле могућност за укључење у државне структуре Србије", казао је Судбек.

Стални заменик амбасадора Републике Немачке у Београду је током своје посете овим двема општинама разговарао и са представницима неколико немачких невладиних организација које делују на југу Србије, међу којима су "Хелп", АВО и Фондација Кристијан Шварц-Шилинг.