Архива вести
                   

24.03.2010 године

24. март 2010.

Прешево - У оквиру пројекта „Упознајмо наша права“, који финасира Координационо тело за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, а релазије невладина организација „Центар за мултикултурно образовање“, организован је други по реду округли сто на тему „Међународне конвенције за заштиту мањина“, на коме је присуствовао председник општине Бујановац Шаип Камбери и  око тридесетак средњошколца, углавном матураната.

Председник општине Бујановац је средњошколце информисао о важности међународних конвенција, које гарантују сва права мањинама, и истакао је да је  неопходно да се сви упознају са тим правима и да се заједно ангажују на њиховом решавању у оквиру државе.

Шаип Камбери је такође рекао да Национални Савет Албанаца омогућује албанској заједници остваривање права која су предвиђена новом законом о Националном савету, и то у свим областима живота. Истакао је да је Национални савет омогућује Албанцима директну сарадњу са државним институцијама у вези са решевањем проблема у области образовања, културе, информисања нациналних мањина на свом језику итд.

Шаип Камбери је проценио да су директни избори за Национални савет Албанаца демократски.