Архива вести
                   
8. март 2010.

ПИСМО МИНИСТРА МИЛАНА МАРКОВИЋА ГРАЂАНИМА ПРЕШЕВА, БУЈАНОВЦА И МЕДВЕЂЕ

Крајем фебруара 2010. године, председник Координационог тела Владе Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, министар Милан Марковић поднео је извештај свим грађанима Прешева, Бујановца и Медвеђе о активностима Координационог тела у претходној години. Извештај, у форми писма на српском, албанском и ромском језику, послат је на адресе свих грађана ове три општине.

8. март 2010.

ФОРМИРАЊЕ РАДНЕ ГРУПЕ ЗА РАЗВОЈ ВИСОКОГ ОБРАЗОВАЊА У ПРЕШЕВУ И БУЈАНОВЦУ

БЕОГРАД – Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево Бујановац и Медвеђа и Министарство просвете, у сарадњи са Центром за ненасилни отпор и Центром за образовне политике одржали су 3. марта 2010. године у Палати Србија дискусију о прелиминарним резултатима и закључцима Студије изводљивости за отварање високошколских установа у Прешеву и Бујановцу.

8. март 2010.

8.3.2010.година

У Медвеђи ће ове године из Националног инвестиционог плана (НИП) бити реализована два програма у износу од 27 милиона динара, а најважнији је градња прве фазе канализационе мреже од центра вароши до Сијаринске Бање у шта ће бити инвестирано 20 милиона динара. Из НИП-а су такође обезбеђена средства за обнову главне улице у Медвеђи чија се вредност процењује на 6,7 милиона динара. Локална самоуправа Медвеђе је, иначе, проследила НИП-у четири пројекта чија је укупна вредност 200 милиона динара.

5. март 2010.

КООРДИНАЦИОНО ТЕЛО ОБЈАВИЛО НОВЕ КОНКУРСЕ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА У ПРЕШЕВУ, БУЈАНОВЦУ И МЕДВЕЂИ

Служба Координационог тела објавила је 5. марта два нова конкурса за финансирање пројеката у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи. Расписан је конкурс за програме и пројекте удружења грађана ради пружања помоћи становништву на подручју општина Прешево, Бујановац и Медвеђа у 2010. години на коме право учешћа имају удружења грађана која су регистрована на територији Републике Србије и која доставе предлог пројекта у складу са прецизираним Смерницама за подносиоце предлога пројеката. Овим конкурсом се распоређује 5.000.000,00 динара, а максималан износ средстава по пројекту је 500.000,00 динара.

2. март 2010.

Позив за медије - РЕЗУЛТАТИ СТУДИЈЕ ИЗВОДЉИВОСТИ ЗА ОТВАРАЊЕ ВИСОКОШКОЛСКИХ УСТАНОВА У ПРЕШЕВУ И БУЈАНОВЦУ

БЕОГРАД – Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево Бујановац и Медвеђа и Министарство просвете, у сарадњи са Центром за ненасилни отпор и Центром за образовне политике одржаће 3. марта 2010. године у Палати Србија дискусију о прелиминарним резултатима и закључцима Студије изводљивости за отварање високошколских установа у Прешеву и Бујановцу.

«Претходна страна