Архива вести
                   

Марковић:"Заједничким радом Координационог тела и локалних власти до решавања проблема на југу Србије"

5. септембар 2008.

Министар за државну управу и локалну самоуправу у Влади Републике Србије и новоизабрани председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Милан Марковић састао се у Бујановцу са председницима ових општина, Надером Садикуом, Шаипом Камберијем и Слободаном Драшковићем.
Председник Координационог тела Милан Марковић је истакао битну улогу својих претходника захваљујући којима је ситуација на југу Србије много боља, али да и даље постоје проблеми који се што пре морају решити. "Одговорност је пре свега на мени као председнику Координационог тела за југ Србије, али и на председницима ових општина. Само заједничким радом имамо шансу да дођемо до успеха који сви желимо, квалитетнијег живота и отварања нових радних места за људе који живе на овом подручју", рекао је председник Координационог тела Милан Марковић на конференцији за новинаре у Прес центру у Бујановцу после састанка са председницима ових општина.
Конференцији је присуствовао и амбасадор ОЕБС-а у Србији, Ханс-Ола Урстад, који је том приликом оценио да је веома позитиван знак то што је министар Милан Марковић непосредно после именовања на ту функцију посетио југ Србије. "Хтео бих да нагласим да ОЕБС жели да интензивно сарађује са Координационим телом на побољшању услова живота свих људи који ту живе", рекао је амбасадор Урстад.
Председници општина Прешева, Бујановца и Медвеђе поздравили су именовање министра Милана Марковића за председника Координационог тела за југ Србије од кога очекују интензиван рад на решавању проблема, а посебно решавање проблема са важењем диплома.
Председник Координационог тела за југ Србије Милан Марковић рекао је да сада не може да презицира како ће проблем диплома бити решен, али да је сигуран да ће то бити у најбољем интересу и грађана и државе Србије.
Он се заједно са амбасадором Урстадом састао са народним послаником Ризом Халимијем, након чега је имао одвојене сусрете са представницима српских и ромских политичких опција и лидерима албанских партија.
Ово је прва посета југу Србије министра за државну управу и локалну самоуправу Милана Марковића у својству председника Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа.