Архива вести
                   

Tрибина о југу Србије

11. септембар 2008.

11. септембра је у Бујановцу одржана трибина о југу Србије и Косову и Метохији, коју су организовали НВО Центар за демократију и развој југа Србије и регионална информативна агенција ЈУГпресс.
Учесници на трибини су укључивали Душана Спасојевића, потпредседника Координационог тела и државног секретара Министарства одбране, Мартина Брукса, шеф канцеларије ОЕБС-а у Бујановцу, представнике медија у јужној Србији и градјане Бујановца.
Теме о којима се разговарало на трибини укључију садашње стање у јужној Србији, рад мултиетничке полиције у овој регији, комуникацију и односе измедју различитих етничких заједница које живе у овој области, нацрт Стратегије рада Координационог тела у периоду од 2008 до 2010 год, изградњу војне базе „Цепотина“ близу Бујановца и питање признавања УНМИК диплома.
Заинтересованост мештана и медија Бујановца за ову трибину је била већа од очекиване, а на трибини су градјани и представници медија имали прилику да отворено разговарају о проблемима ове области и о тренутном стању у ове три општине на југу Србије.
Ово је само прва у низу трибина о југу Србије и о Косову које ће бити организоване у наредних шест месеци у Бујановцу и Лесковцу. Трибину је директно пренослила ТВ Бујановац и репризирала је касније у току истог дана. Овај пројекат Центра за демократију и развој југа Србије и ЈУГпресса подржава и амбасада Велике Британије у Србији. Додатне информације о овој трибини можете да пронадјете на вебсајту Информативне агенције ЈУГпресс