Arhiva vesti
                   

NAGRADNI KONKURS „ŽIVOT U DOBA KORONE: KAKO STE PROVODILI VREME U IZOLACIJI?”

30. April 2020.

Crveni krst Srbije, u saradnji sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti, poziva građane i građanke iz Srbije, naročito starije od 65 godina, da se prijave na konkurs „Život u doba korone: Kako ste provodili vreme u izolaciji?“. Tokom pandemije COVID-19 mnogo vremena mnogi su proveli u izolaciji. Ovaj konkurs je prilika da naši građani i građanke na kreativan način, pisanim radom ili pesmom opišu kako su organizovali svoj život u izolaciji, koje su aktivnosti sprovodili, kao i da iznesu svoje misli i osećanja tokom boravka u izolaciji.

Najbolji radovi biće štampani u knjizi pod naslovom „Život u doba korone: Kako ste provodili vreme u izolaciji?“, a deset najboljih radova biće nagrađeno.

O radovima će odlučivati stručni žiri. Nagrade će biti svečano uručene u oktobru.

Radove treba slati na imejl adresu natasa@redcross.org.rs (Subject: Pisani rad) ili redovnom poštom na adresu Crveni krst Srbije, Simina 19, 11000 Beograd, sa naznakom „Konkurs za pisani rad“.

Informacije o konkursu:

  • Pisani rad treba da ima do 1500 reči i da bude poslat u formatu A4.
  • Rok za dostavljanje radova je 15 dana po okončanju vanrednog stanja.
  • Svaki učesnik i učesnica može da pošalje najviše tri (3) rada.
  • Radovi moraju biti originalni i izrađeni samostalno.
  • Radovi se ne vraćaju i organizator zadržava pravo da radove koristi u kampanjama za promovisanje ravnopravnosti, kao i da ih reprodukuje u štampi.
  • Prilikom slanja radova, potrebno je poslati i sledeće podatke, kako bi organizatori mogli da vas obaveste o rezultatima konkursa: ime i prezime, godine starosti i broj telefona.

Više informacija o konkursu potražite na www.redcross.org.rs

Izvor: Crveni krst Srbije i Koordinaciono telo