Arhiva vesti
                   

NASTAVA U OSNOVNIM I SREDNjIM ŠKOLAMA U SRBIJI ĆE BITI ZAVRŠENA 31. MAJA

29. April 2020.

Beograd - Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da će nastava u osnovnim i srednjim školama u Srbiji biti završena 31. maja.On je za Prvu televiziju rekao da će predavanja na fakultetima biti završena oko 15. maja a nastava za maturante oko 25. maja.

„Od 1. juna možemo pojedinačno i u malim grupama da završavamo neke poslove, tada imamo završne i prijemne ispite”, rekao je ministar.

Ministar prosvete Mladen Šarčević je, govoreći o vrtićima i započinjanju nastave, naveo da je još rano donositi odluku o tome kada će se predškolske ustanove otvarati. Kako je rekao, učenici će morati da budu razumni i da sačekaju da se priča u vezi sa virusom korona malo relaksira.

„Može matura da se proslavi i krajem juna, i 28. jun je dobar, Vidovdan. Ako se to radi u školskom dvorištu, sa maskama ili možda ne bude maski, ne mora da se ide u hotele. Devojčice i dečaci mogu da se obuku fenomenalno, dođu u školu i slikaju se, roditelji imaju uspomenu, i uživajte malo. Ako se bude moglo, naravno”, rekao je Šarčević.

Izvor: RTV Ritam i Koordinaciono telo