Arhiva vesti
                   

STIPENDIJE BRITANSKE FONDACIJE - BRITISH SCHOLARSHIP TRUST 2019

16. Januar 2019.

Britanska fondacija (British Scholarship Trust) je zadužbina koja svojim stipendijama omogućava  susret između Britanskih i mladih, talentovanih  istraživača sa teritorije bivše Jugoslavije. Cilj Fondacije je da podstakne sticanje i razmenu  znanja i veština potrebnih za razvoj mladih istraživača kao i da podstakne veštinu kritičkog mišljenja u različitim naučnim disciplinama.

Britanska fondacija (British Scholarship Trust) dodeljuje stipendije postdiplomcima sa teritorije bivše Jugoslavije za obavljanje specijalističkih studija u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Godišnje se dodeli 10 do 15 stipendija.

Trajanje stipendije je od 1 do 3 meseca.

Stipendija od 900 funti mesečno za studijski borvak izvan Londona, odnosno 1000 funti za kandidate na studijama u Londonu namenjena je za troškove života. Stipendije ne pokrivaju troškove školarine. Troškove puta snose zainteresovani kandidati ili njihova matična institucija.

Zainteresovani kandidati moraju imati manje od 30 godina u vreme početka studijskog boravka.

Stipendije se dodeljuju na osnovu akademskih zasluga, poznavanja engleskog jezika, sposobnosti da predloženo istraživanje realizujete tokom istraživačkog boravka u Ujedinjenom Kraljevstvu i potencijalne koristi posete vašem istraživanju i matičnoj instituciji.

Prijavni formular možete naći na adresi: http://www.britishscholarshiptrust.org/bstform.htm

Prijave treba dostaviti Ministarstvu prosvete i nauke Republike Srbije, Sektor za razvoj obrazovanja i međunarodnu prosvetnu saradnju, Nemanjina 22-26, 11000 Beograd

Rok za prijavu je 1. mart 2019. Godine.

Napomena: Odvojeni su procesi prijave za stipendiju i za studijski boravak na željenoj istraživačkoj instituciji.

Više o ovom programu stipendija i načinu prijave možete videti na adresi: http://www.britishscholarshiptrust.org/

Izvor: Britanska fondacija i Koordinaciono telo