Arhiva vesti
                   

NOVOFORMIRANE OPŠTINSKE KOMISIJE POČINjU SA RADOM

16. Januar 2019.

Bujanovac – Novoformirane opštinske komisije za dodelu podsticajnih sredstava  i vrednovanje projekata iz oblasti kulture, sporta i udrženja građana, prema rečima predsednika opštine Šaipa Kamberija, kreću sa radom kako bi se konkursi raspisali najkasnije do kraja januara.

Na sednici Opštinskog veća za predsednika Komisije za dodelu podsticajnih sredstava za preduzetnike imenovan je Enis Salihu, šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, a među članovima su i Rahim Salihi iz kabineta predsednika, zatim Zoran Spasić, Nenad Stajić, Jelena Mladenović i Fazlija Misimi.

Šaip Kamberi je rekao da se članovi ovih tela biraju iz redova radnika administracije i da su već tri godine zaredom uglavnom isti članovi komisija.

„S obzirom da nismo imali primedbe na njihov rad zaključili smo da su dobro radili svoj posao i da treba da nastave“, zaključio je Kamberi.

On je naglasio da za angažovanje u ovim komisijama članovi dobijaju paušal od 3.000-5.000 dinara i to ne na mesečnom nivou već za celokupan rad tokom sprovođenja postupka.

Za postupak dodele subvencija za poljoprivredu se čeka saglasnost resornog ministarstva, dok će odluka o datumu raspisivanja konkursa za finansiranje medija biti doneta u narednih nekoliko dana. 

Podsticaji za preduzetnike ukupno iznose 10 miliona dinara, za sport je predviđeno 9,5 miliona, za udruženja građana 3, za medije 5 miliona, a kulturno – umetnička društva će dobiti ukupno 2 miliona dinara.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo