Arhiva vesti
                   

KLUB PRIVREDIKA, GODINU I PO OD OSNIVANjA

25. Januar 2019.

Bujanovac – Godinu i po dana od osnivanja Kluba privrednika u Bujanovcu, glavni inicijator udruživanja direktora nekoliko bujanovačkih firmi, narodni poslanik Nenad Mitrović, ocenjuje da je urađeno mnogo, a otvaranje novog pogona Jumka navodi kao zaslugu Kluba.

Klub privrednika osnovan je sa ciljem da, kako je rečeno, zajedničkim nastupom pred državnim i lokalnim institucijama rade na ostvarivanju interesa privrednika i prevazilaženju zajedničkih problema.

Nakon više od godinu dana, Mitrović kaže da je ponosan na ostvarene rezultate ovog udruženja.

„Najznačajniji rezultat rada Kluba privrednika je nova Jumkova fabrika u Bujanovcu, koja sada ima preko 100 zaposlenih“, istakao je Mitrović.

Obajšljavajući kakve mogu biti zasluge udruženja bujanovačkih privrednika za otvaranje novog pogona jedne vranjske kompanije, Mitrović je rekao:

„Naš cilj je i otvaranje novih radnih mesta, pa smo u Klubu došli do ideje da pokušamo sa Jumkom, državnom kompanijom koja je jedina u tom trenutku bila u mogućnosti da nam pomogne i otvori fabriku u Bujanovcu“.

Inače, novi pogon Jumka otvoren je u februaru 2018. godine u zgradi nekadašnjeg Jugprometa, u šta je nekadašnji vranjski gigant, po Mitrovićevim rečima, uložio preko 20 miliona dinara.

„Iz te nove fabrike se u budžet opštine na godišnjem nivou sliva između 10-12 miliona dinara kroz poreze i doprinose“, ističe Mitrović.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo