Arhiva vesti
                   

KOSIDBA NA MAROVCU - 30.06.2016.

30. Jun 2016.

Medveđa - Turistička organizacija opštine Medveđa organizuje u subotu, 2. jula ove godine, 17. „Kosidbu na Marovcu“ u selu Marovac, na Perovića livadama, koja okuplja najbolje kosače iz Gornje Jablanice.

Organizaciju ove turističke manifestacije pomogli su i Mesna zajednica Marovac i Zavičajno udruženje „Kitka“. Manifestacija se tradicionalno održava svake prve subote u julu i uvrštena je u kalendar manifestacija Turističke organizacije Srbije. 
 
Manifestacija počinje u 11 časova, a oko 16 časova je predviđeno svečano proglašenje pobednika i dodela nagrada. 
 
Uz centralno takmičenje kosača, održaće se i prateća nadmetanja u bacanju kamena s ramena, skoku u dalj, nadvlačenju konopca, penjanju uz konopac, gađanju iz vazdušne puške i trci Rid – Čair za mlade od 12 do 16 godina.Za pobednike pratećih nadmetanja obezbeđene su skromne novčane nagrade.
 
Svi koji žele da učestvuju treba da ponesu svoju ručnu kosu, dok je za takmičenje u pratećim nadmetanjima obezbeđena potrebna oprema. 
 
Sve informacije u vezi manifesatacije možete dobiti od Dragana Denića (064/826-9492) i Dušana Perovića (064/3139210).  
 
Dan pre kosidbe na Marovcu, u petak 1. jula 2016. godine, sa početkom u 21 čas, održaće se veče „Zavičajaca“, na kome će biti prezentovana usmena tradicija Gornje Jablanice.
 
Izvor: Info centar Jug i Koordinaciono telo