Arhiva vesti
                   
24. Jun 2016.

„S TAMAROM U AKCIJI“NA JUGU SRBIJE

Leskovac – Drugi serijal emisija “S Tamarom u akciji”, u kojem se renoviraju domovi ugroženih porodica, a koji će se na RTS- u emitovati od jeseni, realizovaće se u četiri okruga na jugu Srbije: Jablaničkom, Pčinjskom, Nišavskom i Topličkom.  Tim povodom juče je u kabinetu gradonačelnika Leskovca održan razgovor sa autorima pomenutog TV serijala.

24. Jun 2016.

POČINjE VAKCINACIJA GOVEDA PROTIV „KVRGAVE KOŽE”

Niš - Direktor Veterinarskog specijalističkog instituta u Nišu Miloš Petrović potvrdio je da će u mestima na području Pčinjskog i Jablaničkog okruga danas početi vakcinacija goveda protiv „nodularnog dermatitista", odnosno bolesti poznate kao „kvgrava koža".

23. Jun 2016.

POČETAK VAKCINACIJE PROTIV BOLESTI GOVEDA „KVRGAVA KOŽA”

Bujanovac, Medveđa – Stočari na jugu Srbije su pretrpeli veliku štetu zbog bolesti poznate kao „kvrgava koža” goveda. Pre dve nedelje je Pčinjski okrug proglašen ugroženim, a opštine Bujanovac i Bosilegrad zaraženim područjima. Bolest goveda je zatim potvrđena i u opštini Medveđa, kao i u Trgovištu, Surdulici i Vranju.  

23. Jun 2016.

FK „JABLANICA” IZ MEDVEĐE POBEDIO NA TURNIRU U NEMAČKOJ

Medveđa - Kompanija „Lajfston Kapital”, koja upravlja rudnikom „Lece” kod Medveđe, omogućila je fudbalskom klubu „Jablanica" iz opštine Medveđa da otputuje u Nemačku na međunarodni turnir, na kojem je taj klub osvojo prvo mesto i šampionski pehar.

23. Jun 2016.

OKO TIM – POZIV ZA OBUKU „DOBRO JE ZNATI, NAPOR SE ISPLATI”

„Organizacija kreativnog okupljanja" OKO vas poziva na niz aktivnosti pod nazivom „Dobro je znati, NAPOR se isplati", koje će se održavati minimum dva puta nedeljno u periodu od 22. juna do 31. jula 2016. godine u Beogradu. Različite aktivnosti, koje će se odvijati na različitim mestima, namenjene su mladima uzrasta od 15 do 25 godina koji žele da ojačaju svoje veštine u oblasti traženja posla.

22. Jun 2016.

POČINjE PRIJAVA KANDIDATA NA STUDIJSKE PROGRAME ODELjENjA EKONOMSKOG FAKULTETA IZ SUBOTICE U BUJANOVCU

Bujanovac – Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu obaveštava zainteresovane da u četvrtak, 23. juna, na Odeljenju Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu počinje prijava kandidata za upis studenata na  prvu godinu osnovnih akademskih studija u školskoj 2016/2017 godini.

22. Jun 2016.

U MEDVEĐI NEMA NOVIH SLUČAJEVA BOLESTI „KVRGAVE KOŽE”

Medveđa - Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić izjavio je da na teritoriji te opštine proteklih dana nije bilo novih slučajeva oboljevanja stoke od bolesti „kvrgave kože“.

22. Jun 2016.

OBJAVLjEN KONKURS U OKVIRU EIDHR PROGRAMA

Delegacija Evropske unije u Srbiji objavila je poziv za predloge projekata u okviru Evropskog instrumenta za demokratiju i ljudska prava (EIDHR), za koje je obezbeđen ukupan iznos od 1.750.000 evra. Odobrenim projektima biće dodeljeni grantovi u visini od 50.000 do 300.000 evra.

21. Jun 2016.

U BUJANOVCU NEMA NOVIH SLUČAJEVA „KVRGAVE KOŽE”

Bujanovac - Direktor Veterinarske stance u Bujanovcu Miodrag Milković rekao je da je završeno zaprašivanje insekata iz vaduha na teritoriji opštine Bujanovac i dodao da na toj teritoriji proteklog vikenda nije bilo novih slučajeva oboljevanja goveda od bolesti „kvrgave kože“.

21. Jun 2016.

PROGRAM UJEDNINjENIH NACIJA ZA RAZVOJ: POZIV ZA PODNOŠENjE PREDLOGA PROJEKATA

U okviru projekta „Unapređivanje revizije na lokalnom nivou za efikasnije upravljanje javnim finansijama“, Program Ujedinjenih nacija za razvoj raspisao  je konkurs za organizacije civilnog društva u oblasti unapređenja saradnje između lokalnih samouprava i civilnog sektora i medija.

«Претходна страна   Следећа страна»