Arhiva vesti
                   

DECA IZ MEDVEĐE U BEOGRADU

28. Jun 2016.

Beograd - Gradski menadžer Goran Vesić ugostio je juče u Starom dvoru decu iz Predškolske ustanove „Mladost”iz Medveđe, koja su bila u jednodnevnoj poseti Beogradu.

Istakavši da Beograd ne pripada samo Beograđanima već svim građanima Srbije, Goran Vesić poželeo je dobrodošlicu najmlađim stanovnicima Medveđe:

„Verujem da je ovo samo početak saradnje Medveđe sa nekom od naših gradskih opština, kao što verujem i da deca iz Beograda treba da obilaze Srbiju kako bi upoznala svoju zemlju. Beograd ima posebnu odgovornost da radi na razvoju opština u Srbiji, naročito u okviru razmene mladih ljudi i kulturne saradnje. U Starom dvoru deca su danas imala prilike da vide značajan deo srpske istorije i nadam se da će se praksa uzajamnih poseta nastaviti i u budućnosti”, istakao je gradski menadžer.

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić izrazio je zadovoljstvo posetom i istakao želju da i Beograđani posećuju tu opštinu. Arsić je kao poseban kvalitet izdvojio prirodne lepote opštine Medveđa, kao i mesta poput Sijarinske Banje, Đavolje varoši, Justinijane prime, Prolom Banje i drugih mesta po kojima je taj kraj poznat.

Deca iz Medveđe su, osim Starog dvora, obišla i opštinu Voždovac, Avalski toranj i Jajince, Beogradski zoološki vrt i Kalemegdan.

Izvor: Tanjug, Politika i Koordinaciono telo