Arhiva vesti
                   
20. Juli 2015.

NORMALIZACIJA SAOBRAĆAJA NA PRUZI NIŠ - PREŠEVO

Preševo  – Železnički saobraćaj na pruzi Niš - Preševo normalizovan je nakon iskliznuća jednog vagona teretnog voza kod sela Guberevac nadomak Leskovca.

20. Juli 2015.

VAUČERI DONOSE ZARADU

Sijarinska Banja -  Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gejzer" u Sijarinskoj Banji kod Medveđe dobila je 3.000 vaučera, rekao je direktor te ustanove Milorad Šterović.

20. Juli 2015.

ALEKSANDAR VULIN: „DETE KOJE NIJE REDOVNO U ŠKOLI IZGUBIĆE PRAVO NA DEČJI DODATAK”

Izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici očekuju se do kraja godine. Uz imovinsko stanje, kriterijum za pomoć je i redovnost školovanja. Dete koje nije redovno u školi i izostaje sa nastave bez valjanog opravdanja izgubiće pravo na dečji dodatak.

17. Juli 2015.

ČESTITKA ZA RAMAZANSKI BAJRAM - 17.07.2015.

Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, povodom Ramazanskog Bajrama,uputio je svim stanovnicima opština Preševo, Bujanovac i Medveđa...

17. Juli 2015.

NEBOJŠA ARSIĆ, PREDSEDNIK PRIVREMENOG ORGANA OPŠTINE MEDVEĐA: POLITIČKA SITUACIJA SE STABILIZUJE

Medveđa – „Naši napori usmereni su ka političkoj i ekonomskoj stabilizaciji opštine i mislim da su prvi rezultati vidljivi”, izjavio je predsednik petočlanog Privremenog organa opštine Medveđa Nebojša Arsić, specijalista interne medicine i magistar kardiologije.

17. Juli 2015.

ODBOR ZA LjUDSKA PRAVA: NEMA DISKRIMINACIJE MIGRANATA

Preševo – Kancelarija Odbora za ljudska prava  iz Vranja je tokom vikenda izvršila monitoring stanja izgnanih lica na području Preševa i Bujanovca.

16. Juli 2015.

POTREBNA ODGOVORNIJA POLITIKA EU PREMA MIGRANTIMA

Preševo / Bujanovac – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić ocenio je juče u Preševu da se rešenje za problem talasa migranata ne može naći u zidovima, već u zajedničkoj politici EU i tranzitnih zemalja.

15. Juli 2015.

"EDU KARAVAN 2"

Preševo, Bujanovac - Udruženje „Zeleni ključ" iz Niša realizuje projekat „Edu karavan 2“ koji je posvećen deci proizvođača duvana iz opština Preševo i Bujanovac. Projekat finasira kompanija „Filip Moris" jer želi da ulaže u sredine u kojima žive i rade njihovi proizvođači duvana.

15. Juli 2015.

POČELO DA RADI PORODILIŠTE U PREŠEVU

Preševo - Direktor Doma zdravlja u Preševu Mitat Sahiti izjavio je da je vanbolničko porodilište koje je izgrađeno u rekonstruisanom delu Doma zdravlja u tom gradu počelo da radi i da je spremno da primi prve porodilje, nakon što je primljeno deset medicinskih sestara-akušera.

14. Juli 2015.

ČETVRTA OBUKA ZA PRIPADNIKE/CE MANjINA O ZAŠTITI OD DISKRIMINACIJE

U Bosilegradu je krajem juna održana četvrta po redu radionica za predstavnike/ce Saveta nacionalnih manjina, koja je bila posvećena diskriminaciji i ulozi kancalarije Poverenika za zaštitu ravnopravnosti  i Saveta nacionalnih manjina u borbi protiv diskriminacije.

«Претходна страна   Следећа страна»