Arhiva vesti
                   
13. Juli 2015.

MILISAVLjEVIĆ: DRŽAVA ADEKVATNO ODGOVORILA U PRIHVATU MIGRANATA

Preševo  - Poslanik  Dušan Milisavljević izjavio je da je Srbija adekvatno odgovorila u slučaju vanredne situacije i velikog priliva migranata obezbedivši im vrlo pristojan prihvat u Preševu.

13. Juli 2015.

NA POLjIMA PČINjSKOG OKRUGA POČELA ŽETVA PŠENICE

Vranje - Na poljima Pčinjskog okruga počela je žetva pšenice na oko 16000 hektara, od čega su oko 40% oranice na području Vranja.

13. Juli 2015.

KONKURS ZA FINANSIRANjE OMLADINSKIH VOLONTERSKIH PROJEKATA

Resurs centar za Jablanički, Pirotski i Pčinjski okrug, udruženje „Narodni parlament“, u saradnji sa udruženjima „Vizija“ iz Pirota i „Generator“ iz Vranja, i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta...

13. Juli 2015.

„ZAJEDNIČKI ODGOVOR NASILjU NAD ŽENAMA U PČINjSKOM OKRUGU“

Nedavno je u Vranju održana prva stručna radionica pod nazivom „Zajednički odgovor nasilju nad ženama u Pčinjskom okrugu“. Ovu radionicu je organizovao SOS telefon Vranje u okviru programa rada i izgradnje Regionalne mreže NVO i institucija protiv nasilja nad ženama u Pčinjskom okrugu.

10. Juli 2015.

GRAĐANI SIGURNI U MULTIETNIČKOJ SREDINI

Beograd - Više od 88 odsto građana u multietničkim sredinama – Medveđi, Prijepolju, Baču i Bačkoj Palanci, oseća se sigurno u  mestu u kojem žive, a nešto više od 50 odsto oseća se sigurnije danas nego tokom 90-tih godina, pokazalo je istraživanje Viktimološkog društva Srbije (VDS).

10. Juli 2015.

MUP: SPOMENIK POGINULIM POLICAJCIMA U CRKVI U BUJANOVAČKOJ BANjI

Beograd - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije obaveštava javnost da je odluka o premeštanju spomenika pripadnicima srpske policije koji su poginuli tokom oružanih sukoba od 2000. do 2002. godine, iz mesta Gropa u dvorište crkve „Sveti Jovan“ u Bujanovačkoj banji, doneta iz više opravdanih razloga – ekonomskih, bezbednosnih i praktičnih.

10. Juli 2015.

NARODNI POSLANICI U PREŠEVU

Preševo – U okviru obilaska gradova i opština u Srbiji, narodni poslanik Dušan Milisavljević iz Niša je sa narodnom poslanicom Aidom Ćorović  juče boravio u Preševu.

9. Juli 2015.

KONKURS ZA DODELU SREDSTAVA ZA SUBVENCIJE PRIVREDNIM SUBJEKTIMA U PRIVATNOM VLASNIŠTVU U 2015. GODINI U OPŠTINAMA PREŠEVO, BUJANOVAC I MEDVEĐA

Na osnovu Zaključka Vlade Republike Srbije o prihvatanju Programa mera o rasporedu i korišćenju sredstava za subvencije privrednim subjektima u privatnom vlasništvu u 2015. godini u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa

8. Juli 2015.

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST: PROCENjEN BROJ STANOVNIKA U OPŠTINAMA PREŠEVO, BUJANOVAC I MEDVEĐA

U Vladi Republike Srbije, uz prisustvo potpredsednice Vlade Republike Srbije dr Kori Udovički, predstavljena je procena broja stanovnika u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa i predstavlja završetak procesa, koji je započet prilikom posete potpredsednice srpske Vlade Bujanovcu 3. marta 2015. godine. 

8. Juli 2015.

OTVOREN KOLEKTIVNI CENTAR ZA MIGRANTE U PREŠEVU

U Preševu je otvoren Kolektivni centar za prihvat migranata u adaptiranoj zgradi Preduzeća za obradfu duvana. Pristigli migranti će tamo moći da dobiju hranu, medicinsku pomoć, smeštaj, kao i posebne prostorije za majke sa decom.

«Претходна страна   Следећа страна»