Arhiva vesti
                   

"EDU KARAVAN 2"

15. Juli 2015.

Preševo, Bujanovac - Udruženje „Zeleni ključ" iz Niša realizuje projekat „Edu karavan 2“ koji je posvećen deci proizvođača duvana iz opština Preševo i Bujanovac. Projekat finasira kompanija „Filip Moris" jer želi da ulaže u sredine u kojima žive i rade njihovi proizvođači duvana.

Tim „Edu karavana“ čine članovi „Zelenog ključa",  među kojima su ekolozi, zaštitnici životne sredine, studenti fakulteta zaštite životne sredine, mašinstva i biologije. Deo tima predstavljaju i umetnici, a projektu su se pridružile i Kancelarije za mlade iz Bujanovca i Preševa. „Edu karavan 2“ je otvoren za svu decu proizvođača duvana ,ali i za svu zainteresovanu decu iz opština Bujanovac i Preševo.

Po rečima predsednice udruženja „Zeleni ključ" Olivere Milošević, udruženje svake nedelje deli nagrade i na taj način stimuliše mlade da učestvuju u projektu. Edukatori svakodnevno polaze iz Niša u sela Reljan i Veliki Trnovac, odnosno u osnovne škole „Muharem Kadriju" i „9. Maj", gde sa decom rade od 10 do 14 čsova.

Pored sticanja novih veština, polaznici „Edu karavana 2“ će učestvovati u raznim društevnim i timskim igrama. Najaktivniji i najredovniji polaznici karavana biće nagrađeni, a na kraju projekta će biti organizovano zajednčiko putovanje i izložba radova.

Izvor: TV Bujanovac i Koordinaciono telo