Arhiva vesti
                   

CARINICI U NESESERU OTKRILI VIŠE OD 90.000 EVRA

28. April 2015.

Preševo -  Na graničnom prelazu Preševo carinici su otkrili više od 90.000 evra sakrivenih u ženskom neseseru, za koje nije postojala potvrda o poreklu novca, od kojih je zaplenjeno više od 70.000 evra, saopštila je Uprava Carine.

Novac je pronađen tokom detaljne kontrole automobila marke "Hjundai", turskih registarskih oznaka, kojim je putovao holandski bračni par iz Turske, preko Makedonije, u Holandiju. Oni su 92.400 evra, za koje nisu imali nikakvu potvrdu o poreklu novca, sakrili u ženski neseser za šminku koji se nalazio na zadnjem sedištu među nagomilanim ličnim stvarima. Svakome od njih vraćen je dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je preostalih 72.400 evra privremeno zadržano, stoji u saopštenju.

Iz Uprave Carine podsećaju da su putnici u obavezi da prilikom ulaska i izlaska iz Srbije prijave svaku sumu veću od 10.000 evra, kako bi dobili potvrdu sa kojom nesmetano mogu da izađu iz zemlje.

Iz Srbije se može slobodno izneti suma do 10.000 evra, a više od toga mogu izneti samo strani državljani sa prebivalištem u inostranstvu i domaći državljani koji na osnovu dozvole za boravak, odnosno radne vize borave u inostranstvu duže od godinu dana, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Tanjug i Koordinaciono telo