Arhiva vesti
                   
24. April 2015.

RUDNIK „LECE“ DAT U ZAKUP KOMPANIJI „LIFE STONE CAPITAL”

Medveđa – Na sastanku Veća poverioca doneta je odluka da rudnik zlata, olova i cinka „Lece“ uzme u zakup kompanija „Life Stone Capital“ iz Dubaija.

23. April 2015.

PRVI KRUG OBUKA ZA UČITELjE I NASTAVNIKE KOJI PREDAJU SRPSKI KAO NEMATERNjI JEZIK U OSNOVNIM ŠKOLAMA U OPŠTINAMA PREŠEVO, BUJANOVAC I MEDVEĐA

Služba Koordinacionog tela i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja su za učitelje i nastvnike organizovali prvi ciklus obuka. Učitelji i nastavnici koji predaju srpski kao nematernji jezik u osnovnim školama u tri opštine obuke su pohađali u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Nišu u periodu od 15. do 19. aprila.

23. April 2015.

POČINjE ISPLATA STUDENTSKIH STIPENDIJA I KREDITA ZA MART I APRIL I NAKNADA ZA NEZAPOSLENE I RASELjENE ZA MART

Isplata studentskih stipendija i kredita za mart i april počela je 21. aprila. 

Svim studentima koji primaju stipendiju novac će biti uplaćen na tekući račun u Unikredit banci.

23. April 2015.

SAJAM ZAPOŠLjAVANjA U NIŠU - ŠANSA ZA EKONOMISTE, NEGOVATELjICE, INŽENjERE...

Oni koji traže posao mogu doći u utorak 28. aprila na Niško sajmište na Sajam zapošljavanja i predati svoju biografiju predstavnicima 20 poslodavaca koji će ponuditi više od 200 radnih mesta za različita zanimanja.

23. April 2015.

OTVARANjE PORODILIŠTA U PREŠEVU KRAJEM MESECA

Preševo – Odlukom Ministarstva zdravlja, za potrebe rada van bolničkog odeljenja porodilišta u Preševu, odobren je prijem dva lekara ginekološke struke i deset medicinskih sestara, čime su stvoreni uslovi za početak rada odeljenja, koje će se načaziti u sastavu Doma zdravlja u Preševu.

23. April 2015.

OTVARANjE ADMINISTRATIVNOG PRELAZA NA PUTU MEDVEĐA – KOSOVSKA KAMENICA

Pored dva administrativna prelaza, Jarinja i Brnjaka, koji već postoje između centrane Srbije i Kosova i Metohije, nakon najnovijeg dogovora u Briselu, otvoriće se i treći, a to je Banjska, koji se nalazi u naselju Izvori, u opštini Zvečan.

22. April 2015.

DOBAR ODZIV GRAĐANA ZA LEGALIZACIJU ORUŽJA

Vranje, Bujanovac, Preševo - Odziv građana u akciji legalizacije oružja u Pčinjskom okrugu je zadovoljavajući, izjavio je inspektor za oružje Policijske uprave u Vranju Žižan Ilić

„Na polovini smo akcije, relativno sam zadovoljan, a videćemo kako će biti do kraja. Imamo i promocije", rekao je Ilić.

22. April 2015.

MUP: PASIVIZACIJA ADRESE PREBIVALIŠTA SE PRIMENjUJE NA SVE GRAĐANE

Vranje,Bujanovac,Preševo - U toku 2014. godine u sedištu Policijske uprave u Vranju, kao i u njenim organizacionim jedinicama, doneto je ukupno 264  rešenja o pasivizaciji adrese prebivališta za isto toliko lica.

22. April 2015.

PROTESTI U LOJANU ZBOG MALOGRANIČNOG PRELAZA

Preševo, Lipkovo - Stanovnici sela Lojane, koje se nalazi uz samu granicu sa Srbijom , sa makedonske strane, a koga naseljavaju isključivo Albanci, najavili su da će blokirati  granični prelaz Tabanovci  ukoliko uskoro ne bude otvoren malogranični prelaz između tog i susednog sela Miratovac u opštini Preševo.

22. April 2015.

ZAPLENjENO 300 BOKSOVA CIGARETA

Vranje, Bujanovac - Pripadnici Kriminalističke policije Policijske uprave u Vranju zaplenili su 3.000 paklica cigareta strane proizvodnje bez prateće dokumentacije.

«Претходна страна   Следећа страна»