Arhiva vesti
                   
23. Mart 2015.

POMOĆ RAZVOJU ŽENSKOG BIZNISA

Vranje - Uz pomoć programa Evropski Progres, u Srbiji je pokrenut projekt „Vreme za uspešne žene“, koji se bavi razvojem ženskog preduzetništva.

Prvi informativni sastanak o procesu dodele bespovratnih sredstava za pokretanje ženskog biznisa održan je u  Vranju. Cilj informativnih sastanaka je upoznavanje budućih preduzetnica i predstavnica relevantnih institucija sa svim fazama i neophodnim koracima - od prijavljivanja, preko učešća na javnom pozivu do dobijanja bespovratnih sredstava za pokretanje ženskog biznisa. Sve zainteresovane kandidatkinje dobile su informacije o samom procesu koji počinje prijavljivanjem za program obuke, u okviru koje će steći osnovna znanja za pripremu biznis planova. Nakon toga kandidatkinje će moći da dostave predloge svijuh projekata i konkurišu na javnom pozivu za dodelu bespovratnih sredstava. Na sastanku se predstavilo i Udruženje poslovnih žena iz Vranja, kao i žene preduzetnice koje su već uspešno započele samostalno poslovanje uz pomoć bespovratnih sredstava dodeljenih preko prethodnog  trogodišnjeg programa Evropski Progres.  

Izvor: OK Radio i Koordinaciono telo

20. Mart 2015.

STANKOVIĆ U MEDVEĐI: POMOĆ DRŽAVE ZA INFRASTRUKTURU

Medveđa/Sijarinska banja  - Predsednik Koordinacionog tela  za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković najavio je pomoć države u rešavanju infrastrukturnih i ekonomskih problema na teritoriji Sijarinske banje. „To je neophodno kako bi se zaustavilo iseljavanje stanovništva i revitalizovali kapaciteti Sijarinske banje“, rekao je  Stanković posle obilaska Sijarinske banje i opštine Medveđa.

18. Mart 2015.

POTREBNI VOLONTERI ZA POMOĆ DECI U UČENjU

Bujanovac/Vranje - Grupa za decu i mlade „Indigo“, koja je partner UNHCR-a na projektu „Podrška socijalnoj i obrazovnoj inkluziji raseljene romske dece“, raspisala je konkurs za volontiranje u Bujanovcu. 

18. Mart 2015.

POČEO VELIKI NAGRADNI KONKURS „SRBIJO, RUKE TI SE POZLATILE“

Niš – Veliki nagradni konkurs Zlatne C kafe „Srbijo, ruke ti se pozlatile”, koji će trajati do kraja ove godine, ima za cilj odavanje priznanja kreativnosti i trudu svim ženama širom Srbije kada su u pitanju rukotvorine.

18. Mart 2015.

VOLONTIRANjE U INOSTRANSTVU ZA MLADE VISOKOŠKOLCE

Niš – U okviru programa „Global citizen“,studentima završnih godina fakulteta, kao i onima koji su nedavno diplomirali,  lokalna kancelarija AISEC-a u Nišu predstaviće u sredu, 18. marta, u 18 časova, mogućnosti za volontiranje u inostranstvu.  

18. Mart 2015.

POSETA KANCELARIJI VISOKE KOMESARKE ZA NACIONALNE MANjINE

Za predstavnike državnih institucija koje se bave pitanjem obrazovanja i njegovim unapređenjem 12. marta organizovana je poseta Kancelariji visoke komesarke za nacionalne manjine u Hagu. Posetu je organizovala Misija OEBS u Srbiji, a institucije koje su prepoznate kao odgovorne za proces obrazovanja i čiji su predstavnici prisustvovali sastanku su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. Službu Koordinacionog tela predstavljale su direktorka Danijela Nenadić i savetnica direktorke Milica Rodić.

18. Mart 2015.

POZIV ZA MEDIJE - 18.03.2015

Pozivamo vas da u četvrtak 19. marta u 12 časova prisustvujete poseti predsednika Koordinacinog tela, Zorana Stankovića opštini Medveđa.

U 12 časova predsednik Koordinacionog tela će se sastati sa predsednikom Mesne zajednice Sijarinska Banja, Draganom Denićem i meštanima u sali hotela „Gejzer“.

18. Mart 2015.

MATURANTI POKREĆU RAD BIOSKOPA U PREŠEVU DA BI POMOGLI UGROŽENIM PORODICAMA

Preševo - Grupa maturanata jedne srednje škole u Preševu osmislila je projekat kojim će  pokrenuti rad bioskopa u Preševu, koji je već nekoliko godina zatvoren. Oni su za portal preševa.com izjavili da ovim projektom žele ne samo da „ožive“ bioskop u Preševu, već i kulturni život u toj opštini. 

17. Mart 2015.

PET PREDSTAVA U OKVIRU PROJEKTA, „KORAK VIŠE – KORAK BLIŽE“

Bujanovac - Festival forum predstave, koje imaju za cilj podsticanje tolerancije i dijaloga u školama, predstavljen je u okviru projekta, „Korak više – korak bliže“, koji realizuju Udruženje građana „Neksus” iz Vranja i “Omladinski forum za edukaciju Roma” iz Bujanovca.

17. Mart 2015.

„EVROPSKI POLICAJCI ROMSKE NACIONALNOSTI”‏

Beograd - Policijska asocijacija „Evropski policajci romske nacionalnosti“održala je konferenciju za novinare, povodom realizacije projekta ove asocijacije pod nazivom „Inkluzija Romkinja i Roma u Sektor bezbednosti – ka većoj prolaznosti na osnovnu policijsku obuku“. 

«Претходна страна   Следећа страна»