Arhiva vesti
                   

MATURANTI POKREĆU RAD BIOSKOPA U PREŠEVU DA BI POMOGLI UGROŽENIM PORODICAMA

18. Mart 2015.

Preševo - Grupa maturanata jedne srednje škole u Preševu osmislila je projekat kojim će  pokrenuti rad bioskopa u Preševu, koji je već nekoliko godina zatvoren. Oni su za portal preševa.com izjavili da ovim projektom žele ne samo da „ožive“ bioskop u Preševu, već i kulturni život u toj opštini. 

„Uz podršku Doma kulture, svakog petka, sa početkom 19.30 časova, u bioskopu će se emitovati po jedan film”, rekao je Milot Aliu, jedan od organizatora ovog projekta.

 „Mada, kao maturanti, imamo dosta svojih obaveza, uključili smo se u aktivnosti projekta oživljavanja kulturnog života u Preševu da bi mladi iz ove opštine mogli barem jednom nedeljno da idu u biskop”, rekao je Milot Aliu.

Ova grupa maturanta je razmišljala i o tome kako da projekat učini humanitarnim, pa su odlučili da novacem sakupljenim od bioskopskih karata pomognu ugrožene porodice u opštini.

 „Pored Doma kulture, naš projekat podržava i gimnazija „Skenderbeg”, kao i  autobuske agencije „Veli Trans”, „Jednistvo” i „Mimoza”,  koje će dodati još jednu liniju posle završetka projekcije filma i tako omogućiti gledaocima prevoz do njihovih sela.

Izvor: Presheva. com  i Koordinaciono telo