Arhiva vesti
                   

NAGRADA ZA „KONEKŠN“

29. Septembar 2014.

Vranje - Regionalni ,,Konekšn“ centar iz Vladičinog Hana odabran je od Kancelarije za evropske integracije za jedan od 13 primera najbolje prekogranične prakse u Republici Srbiji u protekle dve godine.

Po rečima Tatjane Panić Živković, rukovodioca  projekta, kriterijumi po kojima su projekti ocenjivani uključuju: uticaj projekta, održivost rezultata i ostvarenog partnerstva, vidljivost, relevantnost za teritoriju, prekogranični efekat, značajan uticaj na ciljnu grupu, međusektorska saradnja i saradnja  sa javnim i civilnim sektorom.

,,Konekšn“ je odabran u konkurenciji od 400 projekata, odnosno sedam programa prekogranične saradnje. Iznenađeni smo priznanjem“, rekla je Panić Živković.

Sredinom prošle godine u naselju Kula u Vladičinom Hanu otvoren je najsavremeniji regionalni trening centar na jugu Srbije, simboličnog naziva Connektion”, što u prevodu znači ,,povezivanje”.

Projekat je realizovan sredstvima EU kroz IPA program prekogranične saradnje Srbije i Bugarske. Njegova vrednost je oko 450.00 evra.

Partneri  i sufinansijeri na projektu bili su opština Vladičin Han i Bugarska privredno-industrijska komora iz Sofije,  uz podršku Centra za razvoj Pčinjskog i Jablaničkog okruga.

Pored dostupnosti privrednicima i baze podataka na šest jezika, početna ideja za njegovu realizaciju bila je podstaknuta potrebama da se omogući osobama sa invaliditetom da prisustvuju treninzima i obukama.

Izvor: OK Radio i Koordinaciono telo