Arhiva vesti
                   

RADIONICA O PROGRAMSKOM BUDžETIRANjU

26. Septembar 2014.

Vranje – U Vranju se juče održala regionalna radionica o programskom budžetiranju, koja je okupila predstavnike gradova i opština iz Pčinjskog, Jablaničkog i Topličkog okruga.U ime Stalne konferencije gradova i opština, koja je bila organizator skupa, prisutne je pozdravila Dunja Naić, sekretar Odbora za finansije. Ona je govorila o ulozi SKGO u pripremi programskog budžeta i podršci jedinicama lokalnih samouprava kroz program ,,Exchange 4″, koji finansira Evropska unija.

,,Osnovni cilj je da gradovima i opštinama pomognemo u izradi programskog budžeta. U sedam regionalnih centara održaćemo po 3 radionice i na osnovu mišljenja i predloga sačinićemo radnu verziju modela o budžetu, što će biti najkasnije do 10.oktobra“, istakla je Dunja Naić.

Jovanka Manić i Dragan Spirić, eksperti Programa ,,Exchange 4″ govorili su o razlikama između linearnog i programskog budžeta, vezi između strateškog plana i programskog budžeta jedinica lokalnih samouprava i metodologiji izrade programskog budžeta. Održavanje radionice podržala je i Ambasada Velike Britanije u Srbiji.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo