Arhiva vesti
                   
24. Septembar 2014.

AMBASADA MALEZIJE DONIRALA RAČUNARSKU OPREMU OSNOVNOJ ŠKOLI „GORNjA JABLANICA“ U MEDVEĐI

Ambasada Malezije je imala zadovoljstvo da se predstavi Osnovnoj školi „Gornja Jablanica“ i da joj pokloni računarsku opremu u vrednosti od 300.000 dinara, koja je nabavljena prema spisku koji je sačinila škola. Sredstva za donaciju su prikupljena na malezijskom dobrotvornom bazaru, tradicionalnoj dobrotvornoj manifestaciji koju Ambasada Malezije organizuje treću godinu zaredom. OŠ “Gornja Jablanica” je druga škola koja je ove godine primila donaciju iz sredstava prikupljenih na ovoj dobrotvornoj manifestaciji.

24. Septembar 2014.

PRIVATIZACIJA MEDIJA

Agencija za privatizaciju objavila je 15. avgusta poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za privatizaciju više od 60 medija u Srbiji, među kojima su i Radio Leskovac, RTV Vranje i Radio Medveđa.

Poziv je raspisan na osnovu novog Zakona o javnom informisanju, kojim je predviđeno da svi mediji, osim javnih servisa RTS i RTV, budu privatizovani do jula 2015 godine.

24. Septembar 2014.

SPREČEN ŠVERC NOVCA KOD PREŠEVA

Carinici na graničnom prelazu Preševo sprečili su pokušaj šverca više od 50.000 evra koje je tročlana porodica pokušala da prenese preko granice.

Detaljnom kontrolom automobila „BMW X5” slovenačke registracije, kojim je, u pratnji roditelja, na relaciji Hrvatska-Makedonija, upravljao hrvatski državljanin albanske nacionalnosti, carinici su pronašli ukupno 83.100 evra.

23. Septembar 2014.

NIŠ: OPORAVLjAJU SE OŠURENA DECA

Niš - Trogodišnja A. J. iz Preševa, koja je pre nekoliko dana upala u kazan sa vrelom vodom, uspešno se oporavlja na Dečijoj klinici u Nišu. Ona je zadobila prostrane, ali ne i duboke povrede. Za razliku od nje, dvogodišnjem A. E. iz Bujanovca moraće da se transplantira koža na levoj natkolenici.

22. Septembar 2014.

CARINICI SPREČILI KRIJUMČARENjE PILETINE SA KOSOVA I METOHIJE

Carinici su u blizini kontrolnog punkta sa AP Kosovo i Metohija uspeli da spreče krijumčarenje 180 kilograma smrznutih pilećih bataka, američkog porekla. Uprava carina saopštila je da su carinici, dubinskom kontrolom na putu Lučane - Bujanovac, u saradnji s pripadnicima Žandarmerije, odlučili da zaustave automobil „golf 2”, bujanovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao srpski državljanin albanske nacionalnosti. Vozač, upitan šta ima da prijavi za vanrednu carinsku kontrolu, je odgovorio da ima „nešto malo’’ bataka za lične potrebe.

19. Septembar 2014.

UHAPŠENI EMIGRANTI IZ SIRIJE

Vranje - Carinici na graničnom prelazu Preševo sprečili su pokušaj ilegalnog prelaska granice osam emigranata iz Sirije.

Kako je saopšteno iz Uprave carina, oko ponoći je na graničnom prelazu Preševo zaustavljen kombi bugarskih registarskih oznaka koji je saobraćao na liniji Bugarska - Srbija.

19. Septembar 2014.

VIŠE MLADIH U NACIONALNIM SAVETIMA

Novopazarska nevladina organizacija „Urban In” relaizuje projekat pod nazivom „Aktivni mladi za aktivne nacionalne savete“. Cilj projekta  je povećanje učešća mladih u radu nacionalnih saveta nacionalnih manjina, njihov uticaj na donošenje odluka radi povećanja nivoa i kvaliteta ostvarenja manjinskih prava i integracija manjina u srpsko društvo, Projekat finansira EU, a on će biti realizovan na teritoriji Sandžaka, južne Srbije (opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa), Vojvodine i Beograda.

18. Septembar 2014.

ČLANOVI NAŠE MIROVNE MISIJE NA KIPRU OBUČENI U BAZI „JUG“ KOD BUJANOVCA

Iz Kuršumlije je danas u šestomesečnu mirovnu misiju na Kipru krenulo 37 vojnika, među kojima su i 4 devojke. Njihov zadatak će biti obezbeđivanje objekata na granici između turskog i grčkog dela ostrva .

17. Septembar 2014.

EU DONIRALA 20 VOZILA ZA PROGRAM POMOĆI ROMIMA

U okviru projekta "Ovde smo zajedno - evropska podrška za inkluziju Roma", koji je vredan 4,8 miliona evra i koji finansira EU, a sprovodi misija OEBS-a u Srbiji, dvadeset lokalnih samouprava dobilo je tereneska vozila „Dačija“, koja su im juče uručena u Palati Srbije u prisustvu ministrake Jadranke Joksimović, šefa delegacije EU u Srbiji Majkla Davenporta  i šefa Misije OEBS u Srbiji Petera Burkharda.

Donacija vozila rezultat je napora EU da poboljša položaj Roma u Srbiji. Automobili će služiti mobilnim timovima zdravstvenih i socijalnih radnika na terenu.

Donacija 20 automobila vredna je 200.000 evra, a vozila su dobile opštine Bujanovac, Bojnik, Bela Palanka, Valjevo, Vranje, Žitorađa, Palilula, Zvezdara, Knjaževac, Kovin, Koceljeva, Kragujevac, Kruševac, Leskovac, Novi Sad, Odžaci, Pančevo, Prokuplje, Smederevo i Sombor.

Izvor: Tanjug, RTS 1 i Koordinaciono telo  

16. Septembar 2014.

STANKOVIĆ I NADLEŽNI DRŽAVNI ORGANI OBIŠLI DOMAĆINSTVO U MEDVEĐI KOJE IMA STOČNI FOND POGOĐEN „PLAVIM JEZIKOM“

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđu, Zoran Stanković, obišao je u pratnji načelnika odeljenja za zdravstvenu zaštitu životinja Ministarstva poljoprivrede...

«Претходна страна   Следећа страна»