Arhiva vesti
                   

LAZAREVAČKO-PREŠEVSKI ŠVERC DROGE

23. Januar 2014.

Beograd-Preševo - Beogradska policija, u saradnji sa pripadnicima policije iz Lazarevca, nakon višemesečnog operativnog rada, uhapsila je Đ. J. (1984) iz Lazarevca i Ć. T. (1973) iz Preševa, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Osumnjičeni Đ. J. je od osumnjičenog Ć. T. u Nišu uzeo uzorke heroina u cilju utvrđivanja kvaliteta. Nakon što je potvrdio čistoću heroina, Đ. J. je naručio heroin i smesu paracetamola i kofeina u iznosu od 35.000 evra, u nameri da ih dalje proda preko svoje mreže preprodavaca na teritoriji grada Beograda  i opštine Lazarevac.

Prema postignutom dogovoru,  primopredaja opojne droge izvršena je u Nišu na naplatnoj rampi „Nais“, nakon čega je Đ. J. svojim autom krenuo za Beograd. Pripadnici Policijske uprave za grad Beograd su na autoputu Beograd-Niš, na naplatnoj rampi, uhapsili Đ. J. i ispod sedišta pronašli 2 kilograma heroina  i kilogram paracetamola i kofeina.

U Vranju je uhapšen  Ć. T.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Izvor: Jugpres i Koordinaciono telo