Arhiva vesti
                   

NOVI KORISNICI DONACIJA U OKVIRU PROJEKTA „STVARANJE NOVIH MOGUĆNOSTI ZA SAMOZAPOŠLjAVANjE U JUŽNOJ SRBIJI“

22. Januar 2014.

Krajem decembra 2013. godine, u sali Skupštine opštine Vranje potpisan je 31 ugovor o donaciji u okviru projekta „Stvaranje novih mogućnosti za zapošljavanje u južnoj Srbiji“. Projekat se finansira sredstvima „Fondation Caritas Luxembourg“  i grada Vranja. Projekat koji realizuje organizacija HELP od juna 2013. do kraja decembra 2014. godine, se zasniva se na ekonomskoj i edukativnoj podršci lokalnom održivom razvoju u u Vranju i Bujanovcu.

Ovim projektom je omogućeno samozapošljavanje 31 pripadnika socijalno ugroženog stanovništva iz Vranja i Bujanovca, koji će sa dobijenom opremom započeti 14 uslužnih i 17 zanatskih delatnosti. 

Posebna pažnja je posvećena ugroženim kategorijama stanovništva: mladima, nezaposlenima, samohranim roditeljima, osobama sa invaliditetom i romskoj populaciji. Među korisnicima donacija  nalazi se 10 žena i 21 muškarac, dok su 19 korisnika mlađi od 35 godina, a među njima je i 11 korisnika romske nacionalnosti.

Potpisivanju ugovora o donaciji između korisnika i organizacije HELP prisustvovali su gradonačelnik grada Vranja Zoran Antić,  Šef misije „Fondation Caritas Luxembourg“ u Srbiji Predrag Ranić, pomoćnik gradonačelnika Boban Stanković i  rukovodilac  HELP-a za južnu Srbiju Maša Bubanj.

Izvor: NVO Karitas Luksemburg i Koordinaciono telo