Arhiva vesti
                   
10. Novembar 2011.

DIB POČINjE SA OTKUPOM DUVANA

Bujanovac, Preševo - Uzgajivači duvana sa preševskog i bujanovačkog područja počeće narednih dana da predaju ovogodišnji rod. Duvan će i ove sezone otkupljivati i obrađivati Duvanska industrija Bujanovac (DIB) za račun američke kompanije “Alliance One Tobacco“, koja je ugovarala sadnju.

10. Novembar 2011.

Informativne sesije i studijska poseta Centru za osnovnu policijsku obuku

Ministarstvo unutrašnjih poslova će do kraja 2011. godine objaviti konkurs za prijem novih kandidata u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. Prijavni formular za kandidate i kandidatkinje za studijsku posetu COPO Preuzmi dokument (.doc)

9. Novembar 2011.

Saradnje veterinarske stanice u Bujanovcu i italijanske organizacije CRIC

Bujanovac - Veterinarska stanica u Bujanovcu je zajedno sa italijanskom organizacijom CRIC obezbedila 20 steonih junica stočarima u četiri bujanovačka sela.

8. Novembar 2011.

JAPAN POKLONIO PO 200 KOŠNICA VRANjU I BUJANOVCU

Vlada Japana je preko nevladine organizacije "JARC" iz te zemlje, čije je sedište u Skoplju, za pčelare u opštinama Vranje i Bujanovac obezbedila po 200 potpuno opremljenih košnica, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Vranja za poljoprivredu Srđan Vasiljević.

7. Novembar 2011.

Ministar Oliver Dulić najavio konkretne projekte u oblasti reciklaže otpada za četiri opštine juga Srbije

Vranje - U skladu sa sistemskim rešenjem problema prikupljanja i reciklaže čvrstog otpada, u Vranju će biti izgrađen poseban objekat koji će strani donator finansirati sa 450.000 evra, izjavio je u Vranju ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja u Vladi Srbije Oliver Dulić. On je nakon razgovora sa gradonačelnikom Vranja i predsednicima opština Preševo, Bujanovac, Trgovište i Vladičin Han, naglasio da je rešenje u oblasti odlaganja otpada na jugu Srbije u međuopštinskoj saradnji o čemu je  postignu dogovor.

7. Novembar 2011.

ŠKOLA

Bujanovac - U Bujanovačkom selu Veliki Trnovac u toku je renoviranje osnovne škole „Muharem Kadriu“, koju pohađa 970 učenika. Zamenjeni  su krov i stolarija, sređena je fasada i instalirana je nova rasveta.

4. Novembar 2011.

USAID POMAŽE OPŠTINAMA U SRBIJI DA UDRUŽIVANjEM REŠE ZAJEDNIČKE PROBLEME

Grad Vranje, zajedno sa opštinama Bujanovac, Preševo, i Vladičin Han, je  shvatio da  problemi nezaposlenosti, loše privrede i nedsotatka infrastrukture mogu  da se reše jedino udruživanjem snaga i resursa, kao i zajedničkim radom na ostvarivanju ciljeva. To su i realizovali pomoću novog USAID-ov Projekata za održiv lokalni razvoj.

4. Novembar 2011.

ZA RAZVOJ JUGA SRBIJE 600 HILjADA EVRA IZ EU

Vranje – U okviru programa evropskog partnerstva sa opštinama „Progres“, odobrena je bespovratna pomoć od 600 hiljada evra za više novih projekata u južnoj i jugozapadnoj Srbiji. Najvećom sumom od oko pola miliona evra, Evropska unija i Vlada Švajcarske finansiraće pet najboljih infrastrukturnih projekata. U Medveđi će se rekonstruisati fabrika „Termovent” kako bi se osposobila za proizvodnju briketa. Bespovratna sredstva dobiće i grad Vranje i opštine Preševo, Crna Trava i Ivanjica, za unapređenje seoske infrastrukture, kao i za obnovu škola i obdaništa.

28. Oktobar 2011.

OTVARANjE ODELjENjA EKONOMSKOG FAKULTETA U BUJANOVCU

U Bujanovcu je u petak 28. oktobra otvoreno odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice. U prvu generaciju akademske 2011/2012. godine upisano je 69 studenata koji će nastavu pohađati na srpskom i albanskom jeziku. Za studente iz srpske i romske zajednice nastava je na srpskom jeziku dok će studenti iz albanske zajednice tokom četvorogodišnjeg školovanja slušati 14 predmeta na albanskom jeziku.

27. Oktobar 2011.

OTVARANjE EKONOMSKOG FAKULTETA

Bujanovac - U petak, 28. oktobra u Bujanovcu će svečano biti otvoreno odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice, koje zvanično počinje sa radom 1. novembra.

«Претходна страна   Следећа страна»