Arhiva vesti
                   
13. Septembar 2011.

BUJANOVAČKA BANjA TRAŽI POMOĆ DRŽAVE

Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Bujanovačkoj Banji podnela je Ministarstvu zdravlja tri projekta vredna više od 19 miliona dinara za rekonstrukciju krova, hidro i bloka za blatnu terapiju, dva sprata zgrade i za nabavku medicinske opreme. Realizacija tih razvojnih projekata uslov je za poboljšanja usluga u ovom banjskom lečilištu na jugu Srbije.

13. Septembar 2011.

POZIV ZA MEDIJE - 13.09.2011.

Pozivamo vas da u sredu 14.septembra medijski ispratite posetu ministra za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu i predsednika Koordinacionog tela, Milana Markovića opštinama Preševo i Bujanovac.

13. Septembar 2011.

SAOPŠTENjE ZA MEDIJE - 13.09.2011.

Koordinaciono telo smatra da je protest predstavnika albanske zajednice kojim se traži rešavanje problema u obrazovanju opravdan i da je krajnje vreme da Ministarstvo prosvete i nauke ozbiljnije pristupi rešavanju ovog problema u skladu sa zakonima Republike Srbije i praksom koja važi za druge nacionalne manjine.

12. Septembar 2011.

SAOPŠTENjE ZA MEDIJE - 12.09.2011. godine

Predstavnici Koordinacionog telu i direktor Republičkog zavoda za statistiku, Dragan Vukmirović, obišli su opštine Preševo i Bujanovac gde je počela obuka opštinskih instruktora za predstojeći popis stanovništva. Oni su se upoznali sa merama koje su opštine preduzele u tom pravcu, kao i sa preduzetim koracima vezanim za obuku opštinskih instruktora i popisivača na terenu.

10. Septembar 2011.

ALBANSKI STUDENTI POSTIŽU VIŠE NEGO ZADOVOLjAVAJUĆI USPEH

Ove godine upisana je treća generacija studenatna na odeljenja Ekonomskog i Pravnog fakulteta Univerziteta iz Niša u Medveđi, među kojima studenti albanske nacionalnosti u proseku čine oko 25 odsto studenata koji se školuju na teret budžeta Republike Srbije.

10. Septembar 2011.

NEMA TRAGOVA MASOVNE GROBNICE

Predstavnici Komisije za nestala lica tokom rata na KiM 1999. godine nisu našli tragove masovne grobnice u selu Sijarina u opštini Medveđa.

10. Septembar 2011.

NEOSNOVANE ŽALBE

Milan Marković, ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu i predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa  smatra da je nezadovoljstvo Albanaca sa juga Srbije zbog lošeg obrazovnog sistema opravdano, ali da oni nemaju nijedan razlog za bojkot popisa stanovništva.

1. Septembar 2011.

KONKURS za dodelu stipendija učenicima srednjih škola na području opština Preševo, Bujanovac i Medveđa za period septembar-decembar školske 2011/2012 god.

Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa će i ove školske godine dodeliti stipendije u iznosu od 6.000,00 dinara mesečno za učenike srednjih škola na jugu Srbije. Ovo je treća godina da Koordinaciono telo dodeljuje đačke stipendije srednjoškolcima u Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

«Претходна страна