Arhiva vesti
                   

IZ BUJANOVCA, PREŠEVA I MEDVEĐE 40 ŽALBI MESEČNO

16. Februar 2011.

BUJANOVAC - Kancelarija republičkog zaštitnika građana za Bujanovac, Preševo i Medveđu mesečno dobije oko 40 žalbi građana, koje se najčešće odnose na rad državne administracije i ostvarivanja prava na penzijsko i invalidsko osiguranje. Savetnik stručne službe zaštitnika građana Maja Zlatković rekla je da se pritužbe građana iz te tri opštine ne razlikuju od problema građana iz ostalih delova Srbije, i da je za osam meseci rada kancelarija dobila samo jednu pritužbu koja je imala etnički predznak, i to u Bujanovcu.

“Građani se najviše žale na ostvarivanje prava na lična dokumenta i putne isprave, ali i na razna ćutanja državne administracije i prolongiranje postupaka”, rekla je Zlatkovićeva.

Kancelarija republičkog zaštitnika građana ima dva zaposlena koji ponedeljkom i utorkom borave u kancelariji u zgradi opštine u Bujanovcu, sredom i četvrtkom u kancelariji Koordinacionog tela u Preševu, a petkom u kancelariji koja se nalazi u Kulturnom centru u Medveđi. Kancelarija republičkog ombudsmana za Bujanovac, Preševo i Medveđu je jedina kancelarija izvan Beograda.