Arhiva vesti
                   

14.6.2010

14. Jun 2010.

MIROSLAV BOGIĆEVIĆ, PREDSEDNIK ŠABAČKOG KONCERNA ,,FARMAKOM MB’’

Po izboru Kluba privrednih novinara Srbije, predsednik šabačkog koncerna ,,Farmakom MB’’ Miroslav Bogićević proglašen je za poslovnog čoveka 2008. Koncern ,,Farmakom MB’’ dobitnik je još nekoliko visokih priznanja drugih asocijacija i udruženja o kojima se odlučuje svake godine i to za izvoznika godine, za najbolji brend i humanitarne aktivnosti.

U vremenu kada retko koji kolektiv u zemlji može da se pohvali izuzetnim napredovanjem, ,,Farmakom MB’’ je višestruko uvećao proizvodnju i povećao broj zaposlenih.

Bogićević je jedan od retkih privrednika koji je uložio u jug Srbije gde je  pokrenuo proizvodnju u rudnicima antimona, bakra i cinka u Raškoj i Medveđi.

U želji da spreči iseljavanje sa juga Srbije, planira i ulaganje u razvoj stočarstva i mlekarstva. Najavljuje fokusiranje na jug Srbije, na rudnike u Raškoj i Medveđi, ali i na razvoj poljoprivrede. Sve to će doprineti da posao dobije  500 novih radnika u ovoj godini. Poslovna politika koncerna je postizanje potpune sirovinske nezavisnsoti. Koristiti domaću pamet i domaću sirovinu, formula je koja se pokazala dobrom pa je u skladu sa takvom poslovnom filozofijom kupljen i rudnik „Lece“. Novac je uložen u pokretanje proizvodnog ciklusa i poboljšanje uslova rada. Cilj je da se dobija 20.000 tona koncentrata olova i 12.000 tona cinka godišnje.

Miroslav Bogićević je uveren da je jug Srbije najbogatiji deo zemlje. Uz pomoć „Šabačke mlekare“ jedne od kompanija u okviru koncerna želi da pomogne izmenu demografske karte juga Srbije. Planira da poljoprivrednicima u tom kraju podeli steone junice i da im omogući zaradu kroz stočarstvo i mlekarstvo. Biće to razlog za ostanak na selu pa će koncern „Farmakom MB“ na taj način dati doprinos zaustavljanju iseljavanja i umiranja svakog četvrtog srpskog sela.