Arhiva vesti
                   

DELE KONTEJNERE I PLASTIČNE KANTE

3. Mart 2008.

Leskovac, Meveđa - Austrijska firma PWW, koja je zadužena za deponovanje smeća u leskovačkoj opštini, od pre nekoliko dana latila se istog posla i u Medveđi. Ugovor o tome potpisali su predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković i Antona Šamel, direktor PWW DOO Niš.
U ovom kraju će narednih dana biti podeljeno 60 kontejnera i oko 1.000 plastičnih kanti. U samoj Medveđi će, inače, biti zaposleno više od 20 radnika, a pored istoimenog gradića, Austrijanci će se brinuti i o Sijarinskoj Banji, jedinom banjskom centru koji se nalazi na području ove opštine.
- Već je pokrenuta sanacija deponije na kojoj je odlagan čvrst otpad, a konačno rešenje ovog problema očekujemo kada bude otvorena regionalna deponija nedaleko od Leskovca - kaže Mića Stojanović, rukovodilac razvoja u Medveđi. U Medveđi se PWW brine oko 850 korisnika, ali bi njihov broj trebalo da bude oko tri i po hiljade domaćinstava, odnosno oko deset hiljada stanovnika, što je gotovo 80 odsto populacije u ovoj nacionalno mešovitoj sredini.
Pored Leskovca, PWW je potpisao ugovor o uređenju, odnosno deponovanju smeća i u opštinama Crna Trava, Lebane i Leskovac, a narednih nedelja će ta saradnja biti uspostavljena i sa Bojnikom i Vlasotincem, pa će se tako PWW brinuti o uređenju svih opština Jablaničkog okruga.