Arhiva vesti
                   

28.11.2008.god. - KAKO PRIPREMITI BIZNIS PLAN

28. Novembar 2008.

Održano takmičenje mladih u preduzetništvu

U hotelu "Babe" u Sopotu, održana je manifestacija "Veštine u praksi", koja je posvećena razvijanju preduzetničkog duha kod mladih. Učestvovalo je oko stotinu srednjoškolaca iz Beograda, podeljenih u deset timova, kao i njihovih 16 kolega iz Bujanovca, Preševa i drugih mesta juga Srbije. Takmičenje u preduzetništvu su organizovali Britanski savet i organizacija "Dostignuća mladih-Srbija", a pokrovitelj je grad Beograd. Grad Beograd od 2005. godine učestvuje u finansiranju ovog programa jer želi da ulaže u znanje mladih ljudi. Za protekle tri godine izdvojeno je ukupno 23 miliona dinara, a u projektima je učestvovalo više od 1.300 mladih ljudi..

Radeći na konkretno postavljenom poslovnom zadatku, timovi srednjoškolaca pripremili su biznis planove i njihovu prezentaciju, u čemu su im pomagali mentori, top-menadžeri najvećih srpskih kompanija, nakon čega je žiri nagradio najbolja rešenja.

Cilj programa je razumevanje značaja i uloge tržišne privrede u razvoju društva, poslovanje u skladu sa etičkim principima, rešavanje ključnih socijalnih pitanja i sticanje poslovnih znanja i veština