Arhiva vesti
                   

"Siguran put" u Bujanovačkoj banji

18. Novembar 2008.

Vojska Srbija održaće od danas do 21. novembra međunarodnu sanitetsku vežbu s medicinskim timovima armija Norveške i Makedonije, pod nazivom "Siguran put". U Bujanovačkoj Banji započela je rad Laka poljska bolnica VMA u kojoj će, od 11. do 15. novembra, lekari i medicinsko osoblje VMA, Vojne bolnice Niš, Centra vojnomedicinskih ustanova Beograd i Vojno-medicinskog centra Novi Sad, pružati hirurške, internističke, stomatološke i opšte-medicinske usluge stanovništvu Pčinjskog okruga. Na ovim zadacima angažovano je 22 doktora i 30 medicinskih tehničara.

"Naš cilj je da približimo usluge vojnog saniteta meštanima Vranja, Preševa, Bujanovca i okolnih mesta i damo doprinos razvoju civilno-vojne saradnje na jugu Srbije. Istovremeno, želimo da kroz predavanja i konsultativne preglede pružimo pomoć civilnoj zdravstvenoj službi ovog područja", rekao je komandant Lake poljske bolnice VMA pukovnik dr Nikola Zec.

Pregledi lokalnog stanovništva završiće se 15. novembra, a potom će Laka poljska bolnica biti angažovana u okviru međunarodne vojno-medicinske vežbe "Siguran put 08". Vežba će biti izvedena od 16. do 20. novembra i na njoj će učestvovati pripadnici vojnog saniteta Republike Srbije, Kraljevine Norveške i Republike Makedonije. Vežbom će rukovoditi Načelnik VMA, general-major prof. dr Miodrag Jevtić.