Архива вести
                   
21. фебруар 2024.

ЦРВЕНИ КРСТ БУЈАНОВАЦ ПОЧЕО ЈЕ ДА ДЕЛИ ПАКЕТЕ ПОМОЋИ НАЈУГРОЖЕНИЈИМА

Данас је почела подела породичних пакета хране, хигијене и брашна за 1.170 материјално најугроженијих домаћинстава у општини Бујановац, речено је нашем порталу у Црвеном крсту Бујановац, који је надлежан за дистрибуције помоћи.

21. фебруар 2024.

ФОНД ЗА РАЗВОЈ ОРГАНИЗУЈЕ ОБУКУ ЗА ПРИВРЕДНИКЕ

У наредном периоду, Фонд за развој Републике Србије, у сарадњи са Привредном комором Србије , организоваће серију бесплатних обука за привреднике о условима за аплицирање за кредите за основна и обртна средства и инвестиционе кредите у оквиру програма. које Фонд реализује са Европском инвестиционом банком.

 

19. фебруар 2024.

КОНКУРС ЗА УПИС У ВОЈНЕ ШКОЛЕ

Министарство одбране Владе Републике Србије упутило је данас позив младима да се пријаве на конкурс за упис у војне школе, који је отворен до 31. марта ове године.

 

19. фебруар 2024.

ПРИПРЕМЉЕН ПРИРУЧНИК „ПОСТУПАЊЕ УСТАНОВА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА У КРИЗНИМ ДОГАЂАЈИМА“

Министарство просвете је, поред прецизно дефинисаних процедура поступања установа образовања и васпитања у кризним догађајима које су део Правилника о протоколу поступања у установи у одговору на насиље, злостављање и занемаривање, израдило приручник „Поступање установа образовања и васпитања у кризним догађајима“.

 

19. фебруар 2024.

ПОЧЕЛО ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА СУБВЕНЦИЈЕ ЗА КУПОВИНУ ЕЛЕКТРИЧНИХ ВОЗИЛА

Министарству заштите животне средине објавило је могућност подношења пријава за субвенционисану куповину електричних возила најкасније до 31. октобра ове године, а за ту намену опредељено је 1,45 милиона евра, што је 170 милиона динара.

 

9. фебруар 2024.

ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА СЛУЖБЕ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА

В.д. директора Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Ненад Митровић, в.д. заменице директора Службе Координационог тела Јелена Чолић, в.д. помоћницe директора Јелена Јакшић и саветник у Служби Координационог тела Горан Гавриловић разговарали су са грађанима општине Прешево, Бујановац и Медвеђа у уторак, среду и четвртак.

 

9. фебруар 2024.

МАРИЈИ НИКОЛИЋ ИЗ ОКОЛИНЕ МЕДВЕЂЕ ПОТРЕБНА ПОМОЋ ЗА ИМУНОТЕРАПИЈУ

Тридесетосмогодишња Марија болује од карцинома грлића материце који јој је откривен у трудноћи. Нада за излечење је имунотерапија коју не покрива Републички фонд за здравствено осигурање. Једна доза лека кошта пола милиона динара.

 

9. фебруар 2024.

ДО 14. ФЕБРУАРА РОК ЗА ПЛАЋАЊЕ НАКНАДЕ НА ИМОВИНУ: Почиње наплата пореза

Рок за плаћање пореза на имовину за први квартал 2024. године за грађане и предузетнике истиче у среду, 14. фебруара.Потребно је уплатити аконтацију која је једнака износу пореза за четврти, односно последњи квартал прошле године. Уколико се новим решењем за порез утврди већи износ обавезе него што је плаћена аконтација, разлику је потребно уплатити у року од 15 дана од дана достављања решења.

 

9. фебруар 2024.

ВЛАДА УСВОЈИЛА НОВУ ПОМОЋ ДРЖАВЕ: Грађани ће новац моћи да уложе у овај бизнис

Влада Републике Србије усвојила је Уредбу о условима и начину доделе и коришћења средстава подстицаја за развој и унапређење руралног туризма којом се први пут за ову намеру додељује укупна помоћ државе од 150 милиона динара.

 

 

7. фебруар 2024.

САСТАНАК НЕНАДА МИТРОВИЋА И ПРЕДСЕДНИКА НАЦИОНАЛНОГ САВЕТА АЛБАНСКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ НЕВЗАДА ЛУТФИУА.

Ненад Митровић, в.д. директора Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа састао се са председником Националног савета албанске националне мањине Невзадом Лутфиуом.

«Претходна страна   Следећа страна»