Архива вести
                   

ЦРВЕНИ КРСТ БУЈАНОВАЦ ПОЧЕО ЈЕ ДА ДЕЛИ ПАКЕТЕ ПОМОЋИ НАЈУГРОЖЕНИЈИМА

21. фебруар 2024.

 

Данас је почела подела породичних пакета хране, хигијене и брашна за 1.170 материјално најугроженијих домаћинстава у општини Бујановац, речено је нашем порталу у Црвеном крсту Бујановац, који је надлежан за дистрибуције помоћи.

Пакете добијају социјално угрожене породице из удаљених сеоских домаћинстава, старачка једнородитељска домаћинства, породице на ивици остваривања права из социјалне заштите, без сталних примања, корисници новчане социјалне помоћи, породице са више деце, као и оне са инвалидитетом. особа.

Спискове породица којима је потребна помоћ доставили су представници месних заједница на територији општине Бујановац.

На основу достављених спискова, данас је почела подела породичних пакета хране, хигијене и брашна по већ устаљеној динамици, односно у насељима Брњаре, Буштрање, Русце, Јабланица и Воганце, наводе из ЦК.

Подела породичних пакета трајаће до 20.03.2024.

Влада Републике Србије је, на иницијативу Црвеног крста Србије, а преко Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, и у 2023. години определила средства за набавку пакета помоћи у програму помоћи нај угрожени становници градова и општина ИИ, ИИИ и ИВ групе развоја.