Архива вести
                   

РАСПИСАНИ ИЗБОРИ ЗА ЧЛАНОВЕ НАЦИОНАЛНОГ САВЕТА АЛБАНСКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ

24. март 2023.

Београд  – Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислав Жигманов донео је 24. марта 2023. године Одлуку о расписивању избора за чланове Националног савета албанске националне мањине.

Имајући у виду да након споведених редовних избора за чланове националних савета који су одржани 13. новембра 2022. године изборне листе које су освојиле мандате нису успеле да постигну договор у вези са избором председника, 1. марта 2023. године распуштен je Национални савет албанске националне мањине и образован је Привремени орган управљања који врши текуће и неодложне послове до конституисања новог сазива националног савета.

Одлука о расписивању избора је донета на основу члана 35. став 3. Закона о националним саветима националних мањина којим је прописано да се након распуштања националног савета нови избори за његове чланове расписују у року од 60 дана од распуштања и то тако да се одрже у наредних 45 дана.

Избори за чланове Националног савета албанске националне мањине биће одржани  путем електорске скупштине, 7. маја 2023. године у Бујановцу. На овим изборима бираће се 15 чланова Националног савета албанске националне мањине.

Јавни позив свим електорима да благовремено поднесу потпуне писмене пријаве за учешће у електорској скупштини, ближа обавештења и остала релевантна документација биће доступни на интернет страници Министарства: www.minljmpdd.gov.rs.

Електорске пријаве достављају се непосредно на адресу Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Булевар Михајла Пупина 2, Београд. Рок за достављање електорских пријава је 7. април 2023. године.

Извор: Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Служба Координационог тела

 

homescontents