Архива вести
                   
20. јун 2022.

ЗАВРШЕН ТРЕЋИ ЦИКЛУС ПРОГРАМА СТРУЧНЕ ПРАКСЕ

Нови Пазар – Београд – У Новом Пазару је обележена завршница трећег циклуса Програма стручне праксе. Представници Мисије ОЕБС-а у Србији заједно са представницима Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог, уручили су сертификате учесницима и учесницама.

17. јун 2022.

ЗА НОВЕ СТУДЕНТЕ 90 МЕСТА НА БУЏЕТУ НА БУЈАНОВАЧКОМ ЕКОНОМСКОМ ФАКУЛТЕТУ

Бујановац – Београд - На Економском факултету у Бујановцу за нову генерацију студената има 90 места на првој години основних академских студија.

17. јун 2022.

ИСТОРИЈСКИ УСПЕХ - ЛУГИНА ИЗ ПРЕШЕВА У ФУДБАЛСКОЈ ЗОНИ ЈУГ (17.06.2022.)

Прешево – Београд -  Фудбалски клуб Лугина из Прешева је шампион Окружне пчињске лиге и следеће сезоне ће наступати у Зони Југ.

16. јун 2022.

БЕСПЛАТНИ УЛТРАЗВУЧНИ ПРЕГЛЕДИ ШТИТНЕ ЖЛЕЗДЕ У БУЈАНОВЦУ

Бујановац -  Београд - Грађани Бујановца и околних места од 15. јуна могу да ураде  бесплатне ултразвучне прегледе штитасте жлезде у бујановачком Дому здравља, у оквиру пројекта “Рано откривање поремећаја штитасте жлезде код становника...

16. јун 2022.

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА „ЖИВОТ И ДИВЉИНА“ У БУЈАНОВЦУ

Бујановац – Београд -  Изложба фотографија „Живот и Дивљина“ аутора Аријана Маврићија приказана је на Дан фотографије природе,15. Јуна, на платоу Дома културе “Вук Караџић” у Бујановцу.

16. јун 2022.

МЛАДИ ГЛУМЦИ ИЗ ЛЕВОСОЈА ОДУШЕВИЛИ ПУБЛИКУ У ЛОЗНИЦИ

Бујановац – Београд -  Ученици ОШ “Вук Караџић” у Левосоју наступили су са представом “Вук Караџић по други пут међу Србима” у Лозници поводом дана овог града. Својим глумачким умећем одушевили  су Лозничане.

15. јун 2022.

ЕМИСИЈА ДРИТА - СВЕТЛОСТ НА РТС-У

Емисија „Дрита“, што у преводу на српском језику значи „светлост“, бави се животом и суживотом  Албанаца, Рома и Срба  у Бујановцу. Теме су шаролике и приказују како се ове три заједнице у општинама Прешево и Бујановац  међусобно разумеју, поштују и помажу.

14. јун 2022.

ИНТЕРКУЛТУРАЛНОСТ И ПРИМЕРИ ДОБРЕ ПРАКСЕ

Бујановац – Београд - У оквиру пројекта "Наш град, наш школе" реализована је узвратна студијска посета три школе из Новог Сада бујановачким школама. Том приликом су одржане промоције интеркултуралних активности школа а потом је уследила посета одабраним часовима као примерима добре праксе интеркултуралног образовања.

14. јун 2022.

ДОКТОРИ БУЈАНОВАЧКОГ ДОМА ЗДРАВЉА ПОЗИВАЈУ НА ВАКЦИНАЦИЈУ ПРОТИВ ХПВ ВИРУСА

Бујановац – Београд -  Лекари бујановачког Дома здравља позивају родитеље да доведу децу на имунизацију против хуманог папилома вируса (ХПВ) који је један од главних узрочника рака грлића материце, али и других малигних...

14. јун 2022.

„БРАНКОВЦИ“ У ТУРСКОЈ

Бујановац – Београд -  Ученици Основне школе “Бранко Радичевић” и њихови наставници боравили су у Турској, у оквиру пројекта ““Motivation III – 21st  century students”.

«Претходна страна   Следећа страна»