Архива вести
                   

ИНТЕРКУЛТУРАЛНОСТ И ПРИМЕРИ ДОБРЕ ПРАКСЕ

14. јун 2022.

Бујановац – Београд - У оквиру пројекта "Наш град, наш школе" реализована је узвратна студијска посета три школе из Новог Сада бујановачким школама. Том приликом су одржане промоције интеркултуралних активности школа а потом је уследила посета одабраним часовима као примерима добре праксе интеркултуралног образовања.

У посети су учествовали директори и наставници из гимназије "Светозар Марковић", ОШ "Соња Маринковић" и ОШ "Петефи Шандор". Бујановачке школе посетили су и Милан Ковачевић, заменик покрајинског секретара за образовање, Данијела Радовић из Педагошког завода Војводине, Весна Радуловић из школске управе Нови Сад, представници школске управе Лесковац, представници Мисије ОЕБС-а у Србији и Песталоци дечје фондације, као и представници  Службе Координационог тела.

Пројекат „Наш град,наше школе“ већ четири године реализује Координационо тело у сарадњи са Групом 484, уз подршку Дечје фондације Песталоци, Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и општине Бујановац. У оквиру пројекта до сада су реализоване бројне активности које су препознате као веома значајне на пољу интеркултуралности.

Посету бујановачким школама подржала је  Мисија ОЕБС-а у Србији.

Извор: Координационо тело