Архива вести
                   
21. фебруар 2019.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА САРАДЊУ СА ЦИВИЛНИМ ДРУШТВОМ И КООРДИНАЦИОНО ТЕЛО ОДРЖАЛИ ПРЕЗЕНТАЦИЈУ У БУЈАНОВЦУ

Бујановац – Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије као национална контакт тачка за програм Европске уније „Европа за грађане и грађанке” у Србији, у сарадњи са Службом Кooрдинaциoног тeла Влaдe Рeпубликe Србиje зa oпштинe Прeшeвo, Буjaнoвaц и Meдвeђa...

20. фебруар 2019.

ЈЕЛЕНА ИЗ РАКОВЦА ПОСЛЕ КУЋЕ ДОБИЛА И ПОСАО У ДУВАНСКОЈ ИНДУСТРИЈИ БУЈАНОВАЦ

Бујановац –У само неколико дана срећа је два пута закуцала на врата самохране мајке Јелене Митровић (32) из села Раковац и њене три ћерке.

20. фебруар 2019.

СТОЧАРИ ИЗ БУЈАНОВЦА НЕЗАДОВОЉНИ ЈЕР У ЊИХОВОМ КРАЈУ НЕМА КЛАНИЦА

Бујановц, Прешево – У Бујановцу и Прешеву се претходних неколико година повећава сточни фонд, али још није достигао број из периода од пре десетак година када је радила кланица.

20. фебруар 2019.

ГУМОПЛАСТИКА: УВЕДЕН ПРЕДХОДНИ СТЕЧАЈНИ ПОСТУПАК

Бујановац – У бујановачкој Гумопластици покренут је тзв. претходни стечајни поступак, потврдила је судија Привредног суда у Лесковцу Тијана Момчиловић.

19. фебруар 2019.

КОШАРКАШКИ КЛУБ ЈАБЛАНИЦА ИЗ МЕДВЕЂЕ ОБЕЛЕЖИО ЈУБИЛЕЈ – 30 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

Медвеђa – Свечаном академијом, у Културном центру Медвеђе започет је програм прославе јубилеја кошаркашког клуба Јабланица из Медвеђе.

19. фебруар 2019.

СВИ НОВОЗАПОСЛЕНИ У ДОМУ ЗДРАВЉА СУ ИЗ БУЈАНОВАЧКЕ ОПШТИНЕ

Бујановац – Сви новозапослени у бујановачком Дому здравља су из бујановачке општине, чиме је руководство ове здравствене установе испунило неформалну препоруку локалне самоуправе о фаворизовању кандидата из Бујановца на недавно завршеном конкурсу, потврдила је за Бујановачке директорка др Лела Јовановић.

18. фебруар 2019.

АМБАСАДОР БЕЛГИЈЕ, ПОСЕТИО И МЕДВЕЂУ

Медвеђа – Након посете Лесковцу, новоименовани амбасадор Краљевине Белгије у Србији, Кунрад Адам, обишао је Медвеђу и Сијаринску Бању. Ово је његова прва званична посета тој општини, обзиром да је на месту амбасадора свега пола године.

18. фебруар 2019.

НЕУМОРНИ ЧУВАРИ НАРОДНОГ СТВАРАЛАШТВА У МЕДВЕЂИ

Медвеђа – Мештани планинских села у општини Медвеђа лети се друже на мобама, а зими на седницама, како их зову. То су посела на којима се окупљају да певају, играју, свирају, приповедају. Од прошле године имају и подршку Туристичке организације.

18. фебруар 2019.

НАЈНИЖЕ ИСПЛАЋЕНЕ ПЛАТЕ У ПРЕШЕВУ

Прешево – Најниже исплаћене плате на територији Пчињског округа су у Прешеву и износиле су, за новембар 2018. године, 38.150 динара.

18. фебруар 2019.

ПРОДУЖЕН РАСПУСТ ЗБОГ ГРИПА

Београд – Препорука Министарства здравља да се због вируса грипа распуст продужи за недељу дана усвојена је на седници Владе, те ће све основне и средње школе у Србији почети са радом седам дана касније него што је планирано – 25. фебруара.

«Претходна страна   Следећа страна»