Архива вести
                   

КОШАРКАШКИ КЛУБ ЈАБЛАНИЦА ИЗ МЕДВЕЂЕ ОБЕЛЕЖИО ЈУБИЛЕЈ – 30 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

19. фебруар 2019.

Медвеђa – Свечаном академијом, у Културном центру Медвеђе започет је програм прославе јубилеја кошаркашког клуба Јабланица из Медвеђе.

Поводом јубилеја – 30 година од оснивања КК Јабланице, приказан је краћи филм о самим почецима клуба, оснивачима и свим играчима који су са поносом играли за кошаркашки тим “Јабланице”. Омладински кошаркашки клуб “Јабланица” основан је иначе 17. фебруара 1989. године.

Свечаности су поред садашњих, бивших играча и чланова управе, присуствовали председник регионалног кошаркашког савеза, Веселин Марјановић и председник општине Медвеђа, Небојша Арсић. Постхумно су додељене захвалнице људима коју су дали велики допринос за опстанак и рад клуба. Поред ових, захвалнице су уручене општини Медвеђа, Спортском савезу општине Медвеђе, Основној школи “Горња Јабланица” и средњој техничкој школи“ Никола Тесла” из Мевеђе, као и заслужним поједницима без којих КК Јабланица не би трајала толики низ година.

Након свечане академије у спортској хали одиграна је и ревијална утакмица између ветерана КК “Јабланица” и прве поставке тима. Тесну победу однели су искусни ветерани.

Извор: Спортска страна југа и Координационо тело