Архива вести
                   

ЈЕЛЕНА ИЗ РАКОВЦА ПОСЛЕ КУЋЕ ДОБИЛА И ПОСАО У ДУВАНСКОЈ ИНДУСТРИЈИ БУЈАНОВАЦ

20. фебруар 2019.

Бујановац –У само неколико дана срећа је два пута закуцала на врата самохране мајке Јелене Митровић (32) из села Раковац и њене три ћерке.

Након што су се крајем прошле године уселиле у нову кућу Јелена је по први пут добила запослење и то у Дуванској индустрији Бујановац (ДИБ).

„Много ми значи што имам посао“, рекла је Јелена.

„Коначно зарађујем за своје три девојчице, које ме у нашој новој кући чекају да се вратим с посла“, каже мајка Милице (15), Емилије (12) и десетогодишње Анђеле, које су пре 10 година остале без оца Игора трагично страдалог у саобраћајној несрећи, за чију смрт кривац до данас није пронађен.

После 10 година тешке немаштине, безуспешне потраге за било каквим послом, живота искључиво од социјалне помоћи и донација хуманих људи, Јелена каже да је позив из ДИБ-а стигао убрзо по усељењу у нову кућу, као потврда да су пред породицом Митровић бољи дани.

Чињеница да је посао чистачице све само не лак, као да не утиче на ову скромну жену док прича колико је захвална директору ДИБ-а Богољубу Томићу.

„Урадићу све што је у мојој моћи да се сарадња не прекида“, рекао нам је Томић када смо питали о могућности да Јелени буде продужен уговор о раду након истека три месеца.

Томић је нагласио да се не ради о тзв. сезонском запошљавању, већ о раду на одређено време, што је био и једини могући начин да Јелена добије посао.

„Урадили смо колико смо могли у овом тренутку, а трудићемо се да помогнемо нашој радници и њеној породици и на сваки други начин“, каже први човек ДИБ-а.

По његовим речима, стабилна ситуација у фирми омогућава и амбициозне планове чије ће остваривање бити од великог значаја и на добробит свих радника.

Извор: Бујановачке и Координационо тело