Архива вести
                   

ПОЖАР У БУЈАНОВАЦУ

6. септембар 2012.

Извор: Народне новине - Ниш / Бујановац - Пожар код села Брезница, у општини Бујановац, избио је на неприступачном терену где има и неексплодираних убојних средстава и његово гашење није могуће већ га  само надзиру две ватрогасне екипе, изјавио је командант ватрогасног батаљона за Пчињски округ Ведран Ташковић.

Ташковић је истакао да ватра и густи дим, који се види и изнад Бујановца, иде кроз храстову и букову шуму, и да се ватра креће према селу Брезница и једној војној бази на том подручју.

„Гашење са земље није могуће јер је терен изузетно неприступачан, има и неексплодираних убојних средстава па је приступ на неким деловима забрањен, а немогућа је употреба хеликоптера и авиона за гашење јер је пожар избио на простору административне линије са Косовом и Метохијом, где су забрањени летови", изјавио је Ташковић.

Према његовим речима, ватрогасне и екипе шумског газдинства дежурају код пута код села Брезница, који је раније пробила војска, где ће гашење, када ватра дотле дође, бити могуће. Ташковић је навео да нема опасности да ће тај пожар угрозити насељена места и објекте.