Архива вести
                   

Почетак школске године на југу Србије

4. септембар 2012.

Извор: Данас - Врање, Бујановац, Прешево - У односу на претходну школску годину јуче је у основним школама у седам општина Пчињског округа у први разред пошло укупно2.532 првака, што је за 440 ђака мање у односу на претходну школску годину. У одељењу Министарства просвете у Врању наводе и податак да је 256 учитеља, наставника и професора који имају фонд часова од пет до 95 процената тренутно вишак, те да је у току „процес њиховог збрињавања“.

Почетак школске године одложен је за неколико дана у основној школи „Браћа Кељеменди“ у Прешеву, где су у току завршни радови на промени столарије.

Ученици гимназије „Бора Станковић“ у Врању, због незавршених радова на реконструкцији зграде, нову школску години почели су у просторијама основне школе „Бранко Радичевић“ и средњој пољопривредној школи.

Ни у једној школи у седам општина Пчињског округа није било првог дана нове школске године обуставе наставе или скраћења часова због незадовољства просветних радника одлуком Министарства финансија о повећању зарада од два процента.