Архива вести
                   

НОВИ АMФИТЕТАР У СЕЛУ КЛЕНИКЕ

27. март 2012.

Преседник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, министар Милан Марковић, у петак 23.03.2012. посетио је село Кленике у општини Бујановац. Координационо тело помогло је изградњу амфитеатра у основној школи „Бора Станковић“ у којем ће бити организоване све свечаности и друштвени догађаји везани за живот ове школе.  Изградња амфитеатра је инвестиција вредна 12 милиона динара и представља пројекат од великог значаја за развој друштвеног живота свих становника Кленика и околине.

Ђаци, наставници, директор школе „Бора Становић“ и грађани Кленика дочекали су министра Милана Марковића и помоћника министра просвете и науке Зорана Костића. Отварању амфитеатра присуствовали су и представници локалне самоуправе.

„Јако је важно да постоји овакав објекат јер ово је место ка којем гравитирају становници још 9 села. Овде могу да долазе деца и да одржавају приредбе. Поред тога могу и бројне друге ствари да се организују и да се друштвени живот свих вас који овде живите  унапреди. У малим срединама квалитет друштвеног живота у доброј мери зависи од људи који су спремни и способни да то осмисле и да буду  креативни. Позивам вас да овај простор испуните својом креативношћу и бројним дешавањима којима ће се стицати нова знања и дати простор за дружење. Изградња амфитеатра почела је давне 1989. године и било је важно да га завршимо како бисмо послали добру поруку грађанима који живе у овом крају“, изјавио је Милан Марковић.

Помоћник министра просвете и науке Зоран Костић истакао је да „изградња амфитеатра указује на то да је на путу знања неопходно уложити много труда како би деца живела, учила и радила у много бољим условима“.

Амфитеатар је отворен поводом обележавања 165 година постојања и рада школе, коју осим ученика села Кленике похађају и ђаци из још 9 околних села.