Архива вести
                   

ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА МЛАДИМА ИЗ ПРЕШЕВА И БУЈАНОВЦА

27. март 2012.

Младима из Бујановца и Прешева, учесницима пројекта „Примена YouthBuild модела у Бујановцу у циљу јачања капацитетa младих за запошљавање и активан живот у локалној заједници“ у петак 23. марта додељена су признања за допринос у реализацији пројекта.

Бујановац и Прешево више нису исти. У протеклих 6 месеци 38 младића и девојака својим активностима променило је изглед и живот људи у овим местима. Захваљујући њиховом волонтерском раду, Бујановац и Прешево сада имају 12 рампи за особе са инвалидитетом на улазима школа и јавним местима. Млади су офарбали ограде две основне школе и дома културе и тако мотивисали суграђане да им се придруже и постану активни у својој заједници.

За све то време они су свакодневно похађали обуке у бујановачком Тренинг центру, учећи како да траже или покрену сопствени посао и буду активни у обликовању својих локалних заједница.

Групи оснажених младих људи додељене су дипломе за успешну реализацију активности на терену и раду у Тренинг центру. У знак захвалности на подршци пројекту, донаторима су уручене захвалнице.

Бујановац и Прешево прва су места у Србији у којима је реализован пројекат по YouthBuild моделу. Модел даје изванредне резултате у 15 земаља широм света. Са преко 30 година искуства, YouthBuild  је преко 94000 младих људи припремио да буду активни, ангажовани и сами граде своју заједницу.

Пројекат су реализовале Грађанске иницијативе из Београда, уз подршку Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медевеђа, YouthBuild  International, Балканског фонда за демократију и амабсаде Краљевине Холандије.