Архива вести
                   
13. септембар 2011.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 13.09.2011.

Позивамо вас да у среду 14.септембра медијски испратите посету министра за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу и председника Координационог тела, Милана Марковића општинама Прешево и Бујановац.

13. септембар 2011.

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ - 13.09.2011.

Координационо тело сматра да је протест представника албанске заједнице којим се тражи решавање проблема у образовању оправдан и да је крајње време да Министарство просвете и науке озбиљније приступи решавању овог проблема у складу са законима Републике Србије и праксом која важи за друге националне мањине.

13. септембар 2011.

БУЈАНОВАЧКА БАЊА ТРАЖИ ПОМОЋ ДРЖАВЕ

Специјална болница за рехабилитацију у Бујановачкој Бањи поднела је Министарству здравља три пројекта вредна више од 19 милиона динара за реконструкцију крова, хидро и блока за блатну терапију, два спрата зграде и за набавку медицинске опреме. Реализација тих развојних пројеката услов је за побољшања услуга у овом бањском лечилишту на југу Србије.

12. септембар 2011.

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ - 12.09.2011. године

Представници Координационог телу и директор Републичког завода за статистику, Драган Вукмировић, обишли су општине Прешево и Бујановац где је почела обука општинских инструктора за предстојећи попис становништва. Они су се упознали са мерама које су општине предузеле у том правцу, као и са предузетим корацима везаним за обуку општинских инструктора и пописивача на терену.

10. септембар 2011.

НЕОСНОВАНЕ ЖАЛБЕ

Милан Марковић, министар за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу и председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа  сматра да је незадовољство Албанаца са југа Србије због лошег образовног система оправдано, али да они немају ниједан разлог за бојкот пописа становништва.

10. септембар 2011.

НЕМА ТРАГОВА МАСОВНЕ ГРОБНИЦЕ

Представници Комисије за нестала лица током рата на КиМ 1999. године нису нашли трагове масовне гробнице у селу Сијарина у општини Медвеђа.

10. септембар 2011.

АЛБАНСКИ СТУДЕНТИ ПОСТИЖУ ВИШЕ НЕГО ЗАДОВОЉАВАЈУЋИ УСПЕХ

Ове године уписана је трећа генерација студенатна на одељења Економског и Правног факултета Универзитета из Ниша у Медвеђи, међу којима студенти албанске националности у просеку чине око 25 одсто студената који се школују на терет буџета Републике Србије.

1. септембар 2011.

КОНКУРС за доделу стипендија ученицима средњих школа на подручју општина Прешево, Бујановац и Медвеђа за период септембар-децембар школске 2011/2012 год.

Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа ће и ове школске године доделити стипендије у износу од 6.000,00 динара месечно за ученике средњих школа на југу Србије. Ово је трећа година да Координационо тело додељује ђачке стипендије средњошколцима у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи.

«Претходна страна