Архива вести
                   

СИМПО ШИРИ ПОСЛОВЕ У РУСИЈИ

9. јун 2011.

Врање - Руске фирме које се баве прометом намештаја  Италика и ИП  купиће од Симпа до краја ове године робу у вредности од два милиона евра.

Уговоре о томе потписали су у Врању представници тих фирми са генералним директором „Симпа“ Слађаном Дисићем.

„Ово је почетак озбиљног повратка Симпа на руско тржиште“, рекао је Дисић, додавши да они већ неколико година послују у Русији посредством Икее. Ове године Икеа ће испоручити на руско тржиште Симпов намештај у вредности од 15 милиона евра. Дисић сматра да је укидање царинских баријера између наше земље и Русије одличан предуслов за њихов много снажнији продор на то огромно тржиште.

 „Наше амбиције на руском тржишту далеко су веће. Можемо да остваримо тамо пласман до 30 милиона евра годишње“, изјавио је Дисић.

Заједно с представницима Италике и ИП-а, Симпове фабрике у Врању, Бујановцу и Жбевцу обишли су власници и директори још неколико руских трговинских фирми специјализованих за намештај. На завршетку посете Симпу у Београду и они су озваничили сарадњу са водећим балканским произвођачем намештаја. У Симпу наговештавају скорашњи долазак још једне веће групе будућих руских паретнера.

Симпов извоз у многе европске земље већ је на нивоу из времена пре распада Југославије, попут Француске и Италије. Ова врањска компанија извози у Италију више него раније.