Архива вести
                   
20. мај 2011.

ОБРАЗОВАЊЕ И ЕКОНОМИЈА ПРИОРИТЕТИ

БУЈАНОВАЦ- Амбасадор Велике Британије Мајкл Девенпорт сматра да су образовање и економиски развој најзначајнија питања за општину Бујановац.

19. мај 2011.

РАД НА ОЧУВАЊУ ВИЗНЕ ЛИБЕРАЛИЗАЦИЈЕ

Очување визне либерализације је заједнички интерес свих у Србији, закључак је јучерашњег састанка представника Владе Србије и представника албанске националне заједнице.

19. мај 2011.

ОТВОРЕН РЕНОВИРАНИ ДОМ УЧЕНИКА У ЛЕСКОВЦУ

ЛЕСКОВАЦ - Министар просвете и науке Жарко Обрадовић отворио је јуче у Лесковцу реновирани дом ученика средњих школа и нове просторије школске управе.

18. мај 2011.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 20. 05. 2011.

Председник Координационог тела министар Милан Марковић у посети Прешеву и Бујановцу

Министар за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу и председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Милан Марковић доделиће дипломе полазницима курса српског језика који је организовао “International Human Centеr”. Додела диплома биће у дому културе Абдула Крашница у 11:00 часова у петак, 20. маја у Прешеву. Након тога министар Марковић ће посетити ТВ Прешево.

17. мај 2011.

ПОСАО ЗА АЛБАНЦЕ У ПОЛИЦИЈИ И УПРАВИ ЦАРИНЕ

Милан Марковић, председник Kоординационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, најавио је наставак активности на интеграцији Албанаца у друштвени и државни систем Србије, и рекао је да то подразумева и запошљавање Албанаца у Управи царине.

12. мај 2011.

ДИПЛОМАТА ИЗ ИНДОНЕЗИЈЕ У ПЧИЊСКОМ И ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ

МЕДВЕЂА - Одлични политички односи између Србије и Индонезије могли би да се прошире и на поље економије, првенствено у области војне и прехрамбене индустрије, али и туризма - оценио је, приликом прве посете југу Србије, амбасадор ове далеке азијске државе, Семуел Самсон.

9. мај 2011.

НОВИ ПРОЈЕКАТ ОПИСМЕЊАВАЊА НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Бујановац - Пошто је истраживањем утврђено да на подручју свих седам општина Пчињског округа има више од 15.000 неписмених, покренут је пројекат „Друга шанса“ и позвани грађани старији од 15 година да се пријаве како би ванредно завршили основну школу.

6. мај 2011.

ПРОЈЕКАТ „БРИГА О ГРАЂЕВИНСКОМ ОТПАДУ“ ВРЕДАН 124.000$

У Владичином хану одржана је церемонија потписивања уговора за реализацију региналних развојних пројеката у оквиру ПБИЛД програма. Град Врање добиће средства за примену пројекта „Брига о грађевинском отпаду“, укупне вредности 124.000$, од чега 100.000$ издваја ПБИЛД програм.

5. мај 2011.

ЗНАЧАЈНА ДРЖАВНА ПОДРШКА БУЈАНОВЦУ, ПРЕШЕВУ И МЕДВЕЂИ

Бујановац - Координационо тело Владе Републике Срвије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа уложило је прошле године 230 милиона динара у стварање предуслова за привредни развој тих општина. Радило се углавном о решавању инфраструктурних проблема: обнови и изградњи локалних саобраћајница, побољшању снабдевања водом и струјом, подршци пољопривреди и уређењу општинских центара.

5. мај 2011.

ПАЦИЈЕНТИ ИЗ СЛОВЕНИЈЕ И МАКЕДОНИЈЕ

Бујановачка бања - Специјална болница за рехабилитацију у Бујановачкој бањи од почетка године уложила је 3,4 милиона динара у реконструкцију постојећих капацитета. Цена  једнодневног боравка у Бујановачкој бањи, који подразумева смештај, храну и четири терапије, износи 2.200 динара.

«Претходна страна