Архива вести
                   

15.1.2010. године

15. jануар 2010.

Јапан је током протеклих двадесетак година био један од највећих и најдискретнијих донатора на нашим просторима. Само у последњој деценији од ове земље Србија је добила 198,4 милиона евра.
Влада Јапана у Републици Србији тренутно реализује неколико пројеката заштите животне средине, укључујући и пројекат чишћења Бујановца.

Амбасадор Јапана у Србији, господин Тошио Цунозаки, изјавио је да је Влада Јапана  обезбедила средства за набавку опреме потребне за чишћење Бујановца.  Пројекат реализује јапанска невладина организација „Центар за спречавање сукоба“.

„Тамо можете да видите како се деца српске и албанске националности труде да постигну заједнички циљ, а то је чиста животна средина. Било ми је веома драго што су, када сам посетио Бујановац, та деца заједно певала јапанске песме, као и песму Бујановца, коју је компоновао руководилац тог пројекта господин Хироши Мацумото. Због посебног начина на који господин Мацумото води овај пројекат, реализација је врло успешна“, рекао је амбасадор  Цунозаки.