Архива вести
                   
5. јун 2009.

5.6.2009. год.

Директор Дуванске индустрије Бујановац (ДИБ) Богољуб Томић изразио је очекивање да ће у овој години на подручју општина Бујановац и Прешево бити произведено око четири стотине тона оријенталног дувана, што је за око 100 тона више у односу на прошлу годину.

4. јун 2009.

4.6.2009. год.

Амбасадори Немачке и Холандије у Београду, Волфрам Мас и Рон ван Дартел, поздравили су учешће Албанаца у Координационом телу за јужну Србију. „Драго ми је да је Координационо тело почело да ради јер се само заједничким напорима свих који овде живе могу решавати проблеми у региону. Међународна заједница ће у том процесу испуњавати свој део обавеза у погледу будућности и стратегије приближавања Европској унији не само овог региона него и целе земље“, казао је Ван Дартел током посете Бујановцу.

4. јун 2009.

04.06.2009.год.

Директор мисије УСАИД-а у Србији Мајкл Харви уручио је потврде представницима девет општина за успех постигнут у унапређењу способности реаговања у ванредним ситуацијима на локалном нивоу. Потврде су, поред представника Медвеђе, добили и представници Ариља, Бечеја, Сечња, Сјенице, Власотинца, Вршца, Житишта и Зрењанина.

1. јун 2009.

ИЗВОЂЕЊЕ МУЗИЧКЕ БАЈКЕ “ПЕЋА И ВУК” У БУЈАНОВЦУ И МЕДВЕЂИ

Представа „Пећа и вук“, у извођењу Дувачког квинтета Београдске филхармоније у сарадњи са глумцем/наратором наступаће 11. јуна 2009. године, у организацији Координационог тела Владе Републике Србије, у Дому културе у Бујановцу у 10:00 часова и у Дому културе у Медвеђи у 16:00 часова.

1. јун 2009.

1.6.2009.год.

Милан Марковић, председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа  оценио  је да је за односе на југу Србије изузетно важно што ће „прва Канцеларија заштитника грађана ван Београда бити отворена у овим општинама на југу Србије“.

«Претходна страна